Ένα νέφος πλανιέται πάνω από την Ελλάδα.
Η αποφασιστικότητα και η αυτοθυσία των Ελλήνων θα δείξει αν το νέφος αυτό θα είναι μαύρο – μαύρη και η μοίρα μας, ή αν το νέφος τελικά θα είναι ένα περαστικό συννεφάκι απ΄αυτά που διαρκώς περνούν απ’ τον ουρανό της πατρίδας χωρίς ν’ αφήσουν ίχνος της ύπαρξής τους.
Κοινό μυστικό το τελευταίο δίμηνο στους καλά ενημερωμένους κύκλους είναι ότι οι γείτονες μετά το αποτυχών πραξικόπημα έλαβαν λευκό φως από κάποιους υπερατλαντικούς “κύκλους” να εκδράμουν στη Χίο και στη Λέσβο, ώστε να ισορροπήσουν την επερχόμενη χασούρα στα ανατολικά τους σύνορα.
Η αδήμονος διάθεσή τους όμως προτρέχει των γεγονότων.
Τις ορέξεις των αλλόθρησκων γειτόνων μας θα τις προσπερνούσαμε χαριεντιζόμενοι αν δεν υπήρχαν ορισμένα γεγονότα, παγκοίνως γνωστά, που καταδεικνύουν το γενικότερο κλίμα και τις διαθέσεις των δυτικών μας συμμάχων, του νατοϊκού πλαισίου.
Πρώτον: Η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στις 24 Αυγούστου στην Άγκυρα ο οποίος λέγεται ότι έδωσε «γη και ύδωρ» στον Ερντογάν, προκειμένου να αδρανοποιήσει τη συνεργασία επί του ενεργειακού με τους Ρώσους.
Διέρρευσε μάλιστα, ότι ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Τουρκίας πως έχουν «βγει από το συρτάρι» τα σχέδια συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.
Γι’ αυτό τον λόγο τα τουρκικά υποβρύχια αλώνιζαν το Αιγαίο όλο τον Σεπτέμβρη.
Γι’ αυτό τον λόγο το προηγούμενο διάστημα έγιναν διάφορες «πρόβες ετοιμότητας» στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών (sic) σε Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο.
Βεβαίως όλοι αυτοί λογάριαζαν δίχως την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο.
Δεύτερον: Η φημολογούμενη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη με τον Χένρι Κίσινγκερ και τον Τζέιμς Ρότσιλντ.
Όπως διέρρευσαν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη που οργάνωσε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ στο υπό ιδιοκτησίας του ξενοδοχείο με τον Χ. Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και άλλων παραγόντων που μετείχαν σ’ αυτή την μυστική διάσκεψη, όπως, James C. Cowels, Jeft Enslin, Hamilton E. Jones, Manuel Gonzalez Paramo, κ.α. ενώ από την τουρκική πλευρά μετείχαν εκτός από τον Ερντογάν και ο υπουργός υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ομέρ Τσελίκ, ο υπουργός Ενέργειας, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Berat Albayrak, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, Yasin Aktay, ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Serdar Kılıç και ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, İbrahim Kalın.
Όπως και πάλι διέρρευσαν πληροφορίες από πηγές που εντέλλοντο γι’ αυτό το σκοπό, στην κεκλεισμένων των θυρών αυτή συνάντηση, λέγεται πως ανακοινώθηκε στον Ερντογάν ότι το γεγονός ότι επιβίωσε από το ατυχές πραξικόπημα θα πρέπει να το θεωρήσει ως θεϊκό σημάδι που θα του δώσει την δύναμη να αποδεχθεί τη δημιουργία του Κουρδιστάν ως τετελεσμένο γεγονός.
Για να ελέγξει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, σε χρόνο άμεσο, του πρόσφεραν τη Χίο και τη Λέσβο.
Φαίνεται ότι όλα τα προηγούμενα δεν είναι άγνωστα στην ελληνική πλευρά.
Η ψηλάφηση και αναψηλάφηση των λεγομένων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα αυτό δεικνύει κατά την ταπεινή μας άποψη.
Διασταυρώσαμε το γεγονός από πολλές και διαφορετικές πηγές. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Ριαλ νιουζ, 9/10) χαρακτήρισε «επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει τον λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοικτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι».
Ο έτερος που κούνησε αποφασιστικά τον μπερντέ της χαρέμικης ραστώνης μας ήταν ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.
Αρεστός στα ΜΜΕ ο κ. Μάζης πήρε το μικρόφωνο και ασυγκράτητος ως ιδιοσυγκρασία δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Ασυνήθιστη η συμπεριφορά του.
Πάντοτε αναλυτικός αλλά πάντοτε συγκρατημένος.
Κατά τα φαινόμενα ο Ι. Μάζης είχε σαφέστατες και διασταυρωμένες πληροφορίες για τα σχέδια του πάλαι ποτέ Πόντιου Ερντογάν.
Σε άλλο μήκος κύματος μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης μέσα από το μπλόγκ του, την εφημερίδα Δημοκρατία και από συνεντεύξεις όπου τόνιζε ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα αν δεν έχουν την ενεργή συμμετοχή και τη συνέργεια μιας μεγάλης δύναμη.
Προσπαθώντας να τονίσει ότι συνυπολογιζομένης της διεθνούς καταστάσεως δεν υπάρχει τετελεσμένη απόφαση.
Αν το πάρουμε πάλι από την αρχή θα διαπιστώσουμε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή.
Ακόμα κι αν ο Κίσινγκερ και η παρέα του που διχοτόμησαν την Κύπρο, αποφάσισαν να διχοτομήσουν το Αιγαίο, η γενικότερη κατάσταση βράζει επικίνδυνα.
Το πού θα κάτσει η μπίλια είναι σχετικό με την αντίσταση που θα φέρει ο ελληνικός λαός. Όπως και νάχει όμως θα φανεί αν μας έχει κουράσει η ιστορία ή αν μείς την κουράσαμε.