Ξαφνικά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σύρθηκε έξω από τον τύμβο στον οποίο τον έχει εξοστρακίσει το ίδιο το σύστημα.
Όχι για να κάνει κάποια αποκάλυψη, από αυτές της κλειδαρότρυπας και της κρυφής κάμερας.
Ούτε για να μας πείσει ότι τα νανοβιονικά προφυλακτικά μπορούν να διατηρήσουν τη στύση και μετά θάνατον για μία αιώνια συνουσία με τα ουρί του Παραδείσου.
Αλλά για να υπενθυμίσει ότι αποτελεί μία χρυσή εφεδρεία διά πάσης φύσεως δουλειές. Είτε αυτές προϋποθέτουν να κυλιστείς στη λάσπη, είτε να απευθύνεις ερωτήσεις σε υπό δικαστική διερεύνιση επιχειρηματίες.
Ακόμα και για χαμαλίκι, για να κουβαλάει βιβλία παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
Για να αφήσουμε κατά μέρος τις αξιολογικές κρίσεις και να περάσουμε στα πραγματικά δεδομένα της “αποκάλυψης” Τριανταφυλλόπουλου. Με την αποκάλυψη ενός διαλόγου του 2012 μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του συνεκδότη του Πρώτου Θέματος, Τάσου Καραμήτσου, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ως άλλος Ηρακλής Πουαρώ – είτε ως επιθεωρητής Κλουζώ – επιχείρησε να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα σε σενάρια χρηματισμού, με αφορμή κάποιες έωλες αναφορές σε “30 βιβλία” τα οποία θα παραδώσει ο ένας ομιλητής στον άλλον.
Από την παρατηριτικότητα του Μάκη διέφυγε το γεγονός ότι το όνομα του πρωθυπουργού είχε αναφερθεί νωρίτερα στη συζήτηση και δεν σχετίζεται – εάν δεν έχουμε ξεχάσει όσα ξέρουμε από το συντακτικό – με τη δωσοληψία των “βιβλίων”.
Τ.Κ: Έλα
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ.Κ: Καλά εσύ;
Β.Μ: Πώς πάει;
Τ.Κ: Κοιτάμε εδώ, το πως το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα με το άλλο κτλ.
Β.Μ: Τι έγινε;
Τ.Κ: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί. 30 είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι ok;
Β.Μ: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
Τ.Κ: Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου…
Β.Μ: Α ναι, εντάξει ok.
Με λίγα λόγια όταν ο Β. Μαρινάκης μνημονεύει το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού ο Τ. Καραμήτσος ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρεται σε εκείνον αλλά στο “γιατρό”.
Επίσης σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Καραμήτσος θα έδινε “βιβλία” στον Μαρινάκη. Είναι ομολογουμένως αστείο εάν λάβει κανείς υπόψη του τα δύο οικονομικά μεγέθη. Ας αφήσουμε εκτός το γεγονός ότι ο Τσίπρας τρώει διαχρονικά και ανελλιπώς “ξύλο” από το Πρώτο Θέμα.
Η εν λόγω “αποκάλυψη” δεν προβλήθηκε από κανένα Μέσο Ενημέρωσης παρά μονάχα από τον ΣΚΑΙ και τα αθλητικά sites του ομίλου Αλαφούζου, ο οποίος έχει ανοιχτό πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Λες και βγήκε για αυτό θα φανταζόταν κάποιος κακεντρεχής.
Θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο… ντοκουμενταρισμένο ρεπορτάζ να κάνει το γύρο του διαδικτύου, να βουίξουν τα κανάλια και να εκτινάξει στα κεραμίδια τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Προς απογοήτευση ορισμένων αυτό δεν συνέβη. Όχι γιατί είχε κανείς τη διάθεση να προστατεύσει τον Τσίπρα. Τουναντίον, αλλά μάλλον είδαν πίσω από την αποκάλυψη τον επιθεωρητή Κλουζώ και όχι τον Ηρακλή Πουαρώ.
Πώς μπορεί όμως να του ήρθε του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι τα “βιβλία” αποτελούν συνθηματική ονομασία για χρηματισμό; Οι συνειρμοί δύσκολα μπορούν να αποτραπούν – αν και φρόντισε να μας το θυμίσει και ο ΣΚΑΙ – πως ο όρος “βιβλία” είχε αναφερθεί από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο στις καταγγελίες κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών για δωροδοκία.
Εντελώς συμπτωματικά ο δημοσιογράφος και η ιστοσελίδα του zougla.gr διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον υπό δικαστική διερεύνιση επιχειρηματία. Τόσο καλές που στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί ο μεγαλοσχήμονας επιχειρηματίας, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν στέλνει κάποιον διαπιστευμένο επιχειρηματικό ρεπόρτερ αλλά πηγαίνει ο ίδιος.
Με λίγα λόγια ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παράσχοντας εκ των προτέρων την ερμηνεία βάσει των καταγγελιών Βγενόπουλου θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι επιχειρεί να εμπλέξει τον Τσίπρα σε μία υπόθεση δωροδοκίας, παλεύοντας να αποκομίσει το μάξιμουμ. Και να επανέλθει για λίγο στον αφρό βάζοντας στο κάδρο ενός “σκανδάλου” τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κάνει τον λαγό για να σηκώσει το θέμα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη ο όμιλος Αλαφούζου. Φευ! Η δεοντολογία του ωστόσο και η πολυετής πορεία του στην ελληνική δημοσιογραφία έχουν αποδείξει το ποιόν του ρεπόρτερ.
Το καλύτερο ωστόσο το κρατούσε για το τέλος ο Μάκης. Όπως ανακοίνωσε επικαλούμενος πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών, δηλαδή ο Ισίδωρος Ντογιάκος ή αλλιώς γνωστός στο πανελλήνιο και ως “παναθηναϊκάκιας”, θα διατάξει διερεύνιση της υπόθεσης.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Την πλήρη υλοποίηση του δόγματος του Γκαίμπελς, λάσπη λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει.
Διότι εφόσον κάτι τέτοιο ισχύει, τότε κανείς δεν θα ασχολείται με τις έωλες “αποκαλύψεις” ενός απόκληρου της δημοσιογραφίας, αλλά με το τι θα λέει όπως περνά την πόρτα του εισαγγελέα για την “υπόθεση χρηματισμού Τσίπρα”.
Και τότε και τα κανάλια θα τρέξουν, και τα τυπογραφεία θα πάρουν φωτιά και τα κόμματα θα ξιφουλκούν κατά του χαμένου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.
Και τι σημασία θα έχει πλέον εάν όλα έχουν ξεκινήσει από μία αυθαίρετη ερμηνεία του Τριανταφυλλόπουλου για τα βιβλία; Η αγάπη του άλλωστε για αυτά είναι γνωστή χρόνια τώρα.