Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο στο Ισραήλ

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 17 Μαρτίου αποφάσισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Ισραήλ.

Το κοινοβούλιο επρόκειτο να συνέλθει εντός της ημέρας για να αποφασίσει τη διάλυσή του, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποπέμψει δύο κεντρώους υπουργούς της κυβέρνησής του και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έπαψε από υπουργό Οικονομικών τον Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτη του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, του κεντρώου – κεντροδεξιού Γιες Ατίντ, καθώς και την υπουργό Δικαιοσύνης, αρχηγό του μικρού κεντροαριστερού κόμματος Χατνούα, Τζίπι Λίβνι.Οι δύο κεντρώοι ηγέτες είχαν διαφωνήσει ανοικτά με το νομοσχέδιο το οποίο είχε εισηγηθεί το κεντροδεξιό – δεξιό κόμμα Λικούντ του κ. Νετανιάχου, με τη στήριξη της εθνικιστικής Δεξιάς του κόμματος Γισραέλ Μπεϊτένου και του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκό Σπίτι» για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του κράτους του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο σημείωνε ότι η χώρα είναι «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού» και όχι «εβραϊκό δημοκρατικό κράτος», όπως χαρακτηριζόταν μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Τα γυρίζει ο Ζελένσκι για τις εκλογές: «Η πίεση για εκλογές δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε»

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Εξοπλισμοί 1,5 δισ. ευρώ – Πράσινο φως σε PULS, Rafale και αναβαθμίσεις – Οικοδομείται το οχυρό Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr