Συνόδευσε τον απογευματινό καφέ σου με μια εξωτική τάρτα.
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 φλ. κρύα μαργαρίνη
3 κουτ. της σούπας κρύο νερό
4 φλ. γάλα
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. κορν φλαουρ
3 αυγά μόνο τους κρόκους
2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 χαρτάκια βανίλιας
μια φλούδα λεμονιού
1 φρέσκο ανανά ή 500 γρ. κονσέρβα ανανά
Φτιάχνουμε τη ζύμη, όπως σε όλες τις τάρτες, και την ανοίγουμε σε φύλλο. Την στρώνουμε σε ταψάκι για τάρτες καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι κρύο γάλα και διαλύουμε σε αυτό το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να κάψει με την φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών και του αλευριού, αδειάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο ανακατεύουμε πάλι μέχρι να διαλυθεί, αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Αφού κρυώσει η κρέμα μας την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην τάρτα και προσθέτουμε τις φέτες ανανά.