Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανανέωση του προγράμματος θεωρήσεων βραχείας διαμονής για Τούρκους πολίτες σε 12 ελληνικά νησιά από 1η Απριλίου 2025

Ανανέωση του προγράμματος θεωρήσεων βραχείας διαμονής για Τούρκους πολίτες σε 12 ελληνικά νησιά από 1η Απριλίου 2025
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων βραχείας διαμονής σε ελληνικά νησιά για Τούρκους πολίτες πρόκειται να ανανεωθεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση του προγράμματος για έναν ακόμη χρόνο, με έναρξη από την 1η Απριλίου 2025.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά Τούρκους πολίτες και μέλη των οικογενειών τους που επιθυμούν να επισκεφθούν νησιά του Αιγαίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Επιπλέον, οι πηγές σημειώνουν ότι η Επιτροπή αναγνώρισε τη θετική συμβολή του προγράμματος στην ενίσχυση των διαπροσωπικών επαφών μεταξύ των δύο λαών, δηλαδή των Ελλήνων και των Τούρκων.

Το πρόγραμμα, όπως διευκρινίζουν οι διπλωματικές πηγές, περιλαμβάνει τα νησιά Κάλυμνος, Καστελόριζο, Κως, Λέσβος, Λέρος, Λήμνος, Ρόδος, Σάμος, Σύμη και Χίος.

Επιπρόσθετα, οι πηγές αναφέρουν ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και σε δύο ακόμη νησιά, την Πάτμο και τη Σαμοθράκη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ελληνικών νησιών που συμμετέχουν σε δώδεκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, η θεώρηση που θα χορηγείται στους Τούρκους πολίτες θα έχει διάρκεια επτά ημερών.

Οι πηγές προσθέτουν ότι η χορήγηση της θεώρησης θα πραγματοποιείται στα σημεία εισόδου, δηλαδή στα λιμάνια των προαναφερθέντων νησιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαμπάκ Τακβέε για Τουρκία: Οπαδοί του Ερντογάν διαδηλώνουν με σημαίες της Αλ Κάιντα (βίντεο)

Ο Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν στις ΗΠΑ για να ζητήσει F-35 για την τζιχαντιστική Τουρκία

Φάμελλος για 25η Μαρτίου: «Μια ισχυρή πατρίδα απαιτεί ισχυρή κοινωνία»

Το Politico θεωρεί ότι ο Ερντογάν διαλύει τους κεμαλικούς με «ανοχή» Τραμπ

Π. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο – Είναι, υπό την ηγεσία Ερντογάν, μία θρασύδειλη χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...