Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών η γηραιότερη εν ζωή Ολυμπιονίκης

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών η γηραιότερη εν ζωή Ολυμπιονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέθανε σε ηλικία 103 ετών η γηραιότερη Ολυμπιονίκης χρυσού μεταλλίου και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Άγκνες Κέλετι.

Γεννημένη στις 9 Ιανουαρίου 1921 στη Βουδαπέστη με το όνομα Άγκνες Κλάιν, η Κέλετι ξεκίνησε τη γυμναστική το 1938, κατακτώντας το πρώτο της Ουγγρικό πρωτάθλημα το 1940.

Ωστόσο, η συμμετοχή της σε αθλητικές διοργανώσεις της απαγορεύτηκε λόγω της εβραϊκής της καταγωγής.

Η Κέλετι κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952, σε ηλικία 31 ετών.

Η καριέρα της κορυφώθηκε το 1956 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, όπου κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια, καθιστώντας την τη γηραιότερη γυναίκα γυμνάστρια που πέτυχε αυτή τη διάκριση.

Μετά τους Αγώνες, η Κέλετι μετακόμισε στο Ισραήλ, όπου δημιούργησε την οικογένειά της αποκτώντας δύο παιδιά.

Με συνολικά 10 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά, η Κέλετι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αθλήτριες της Ουγγαρίας, κατέχοντας τη δεύτερη θέση ως η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της χώρας της, σύμφωνα με την Ουγγρική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Χριστοδουλίδης: «Δημιουργία ασφάλειας στην περιοχή» ο στόχος της Τριμερούς

Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Ιράν κατάφερε βαρύ πλήγμα σε PKK και PJAK κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr