Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εφημερίδα Washington Post δεν θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς, αλλά ούτε και τους Ρεπουμπλικάνους

Η εφημερίδα Washington Post δεν θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς, αλλά ούτε και τους Ρεπουμπλικάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εφημερίδα Washington Post δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ούτε σε μελλοντικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, Ουίλιαμ Λιούις.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ότι θα θεωρηθεί ως σιωπηρή στήριξη σε έναν από τους υποψηφίους ή ως απόρριψη του άλλου, ή ως αποφυγή των ευθυνών μας. Είναι αναπόφευκτο. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την άποψη» ανέφερε ο Λιούις.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ισοψηφούν.

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, είχε στηρίξει τους Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές του 2008, του 2012, του 2016 και του 2020.

Ο Ουίλιαμ Λιούις περιέγραψε τη σημερινή απόφαση ως «επιστροφή στις ρίζες», υπενθυμίζοντας ότι η Washington Post δεν είχε στηρίξει κανέναν υποψήφιο το 1960, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Τζον Φ. Κένεντι. Υπερασπίστηκε την απόφαση να μην ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου λέγοντας ότι είναι «σύμφωνη με τις αξίες» της εφημερίδας, που φέρει κάτω από τον τίτλο της το ρητό «Η δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι».

«Η δουλειά μας, ως εφημερίδα στην πρωτεύουσα της σημαντικότερης χώρας του κόσμου, είναι να είμαστε ανεξάρτητοι. Αυτό είμαστε και αυτό θα είμαστε πάντα», κατέληξε ο γενικός διευθυντής.

Ο ιδιοκτήτης μιας άλλης μεγάλης εφημερίδας, των Los Angeles Times, μπλόκαρε πρόσφατα την απόφαση της εκδοτικής επιτροπής που ήθελε να εκφράσει τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις. Στις 30 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα New York Times τάχθηκε υπέρ της νυν αντιπροέδρου ενώ νωρίτερα σήμερα η συντηρητική New York Post κάλεσε τους αναγνώστες της να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κινέζοι χάκερς φέρεται ότι παγίδευσαν τα τηλέφωνα του Ντ. Τραμπ και του Τζ. Ντ. Βανς

Ο Γκιουλέν θάφτηκε στον κήπο του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Η Μπιγιονσέ, οι Ιλλουμινάτι και οι ψέκες συνωμοσιολόγοι του Tik Tok

Τραμπ για τον Εισαγγελέα που τον διώκει: Αν εκλεγώ θα τον απολύσω σε δυο λεπτά

DW: Η Βόρεια Κορέα αλλάζει τα δεδομένα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr