Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην TUSAŞ – Η ανακοίνωση

Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην TUSAŞ – Η ανακοίνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Διοίκηση του Αρχηγείου του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας (HSM), του ένοπλου βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανακοινώνει λεπτομέρειες για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα πριν από δύο ημέρες.

Οι Κούρδοι αποσύνδεσαν την επίθεση της Τετάρτης 23/10 στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, που η Τουρκία χαρακτήρισε «τρομοκρατική», με την τρέχουσα πολιτική ατζέντα, δηλαδή τις προτάσεις εξομάλυνσης από το τουρκικό καθεστώς προς την πλευρά του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν.

Η ανακοίνωση του HSM την Παρασκευή 25/10 αναφέρει τα εξής:

«Η θυσιαστική ενέργεια εναντίον της εγκατάστασης TUSAŞ (Turkish Aerospace Industries Corporation) στην Άγκυρα, γύρω στις 15.30 την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από αυτόνομη ομάδα του Τάγματος των Αθανάτων.

»Οι σύντροφοι Asya Alî (Mine Sevjin Alçiçek) και Rojger Hêlîn (Ali Örek) είναι οι ήρωες αυτής της ιστορικής δράσης που πραγματοποιήθηκε με υψηλή αποφασιστικότητα, δημιουργικό ταλέντο και αποστολής με θυσιαστικό πνεύμα.

»Αυτή η ενέργεια, η οποία σχεδιάστηκε εδώ και πολύ καιρό και υλοποιήθηκε με επιτυχία, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ατζέντα που συζητήθηκε στην Τουρκία τον τελευταίο μήνα.

»Κατ’ αρχήν το Τάγμα των Αθανάτων δεν πραγματοποιεί συχνά ενέργειες.

»Ωστόσο, κατά καιρούς πραγματοποιεί θυσιαστικές ενέργειες με περιεχόμενο προειδοποίησης και μηνύματος ενάντια στις γενοκτονικές πρακτικές, τις σφαγές και τις πρακτικές απομόνωσης της τουρκικής κρατικής εξουσίας και όχι τρέχουσες ατζέντες προς σημαντικούς και στρατηγικούς στόχους.

»Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και αυτή η ενέργεια κατά των πρακτικών στο Κουρδιστάν.

»Είναι γνωστό ότι τα όπλα που παράγει η TUSAŞ έχουν σφαγιάσει χιλιάδες αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, στο Κουρδιστάν.

»Δεν υπάρχει πιο νόμιμο δικαίωμα από κάθε πατριωτική οργάνωση, ίδρυμα και άτομο από το Κουρδιστάν να αναλάβει δράση κατά των κέντρων όπου παράγονται αυτά τα όπλα σφαγής.

»Το κίνημά μας και οι θυγατρικές του δυνάμεις, που ξεκίνησαν με στόχο να απευθυνθούν όχι μόνο στον λαό του Κουρδιστάν αλλά και σε όλους τους λαούς της Τουρκίας και να τους κερδίσουν, δεν στοχεύουν ποτέ αμάχους.

»Αν και στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες πρακτικές ως προς αυτό, είτε ακούσια, από ανάγκη είτε με άλλους τρόπους, το Κίνημά μας το έχει εξηγήσει με αυτοκριτική στους λαούς μας.

»Ωστόσο, καθώς το τελευταίο TUSAŞ ήταν στρατιωτικός στόχος, σε αυτή τη δράση δεν πραγματοποιήθηκε στόχευση αμάχων, παρά μόνο ο θάνατος ενός ατόμου από ανάγκη.

»Πιστεύουμε ότι αν οι πραγματικοί πατριωτικοί, δημοκρατικοί, αριστεροί και σοσιαλιστικοί κύκλοι στην Τουρκία δουν αυτό το περιστατικό με ενσυναίσθηση, θα δουν τη δικαιωμένη αλήθεια.

»Μετά από αυτή τη στρατιωτική ενέργεια, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον ορισμένων σημείων των ανταρτικών μας δυνάμεων με εντολή του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποτίθεται για εκδίκηση αυτής της ενέργειας, αλλά οι δυνάμεις μας δεν υπέστησαν τραυματισμούς ή απώλειες σε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές.

»Ωστόσο, οι επιθέσεις εναντίον αμάχων στόχων στο Δυτικό Κουρδιστάν [συριακό Κουρδιστάν] και στη Σένγκαλ [Σιντζάρ, γη των Γιαζίντι στο Β/Δ Ιράκ], αν και δεν έχουν καμία οργανική σχέση με εμάς και την [εν λόγω] δράση, δεν έχουν αξία πολέμου και μπορούν να οριστούν μόνο ως έχθρα προς τους Κούρδους.

»Η στόχευση των χώρων διαβίωσης των κατοίκων σε άλλο τμήμα του Κουρδιστάν, δεξαμενές νερού, αρτοποιεία, σταθμούς ηλεκτρισμού και ενέργειας και νοσοκομεία, αλλά οι περιοχές των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται εναντίον τους, είναι έγκλημα πολέμου και παραβίαση των διεθνών νόμων.

»Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από τον Τύπο, περίπου 15 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.

»Πρόκειται για σφαγή και γενοκτονία.

»Ένας αξιότιμος στρατιωτικός στρατός δεν μπορεί να ρίχνει πυροβολικό και πυραύλους εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών με τόσο ποταπό τρόπο και μετά να καυχιέται ότι “εκδικηθήκαμε”.

»Αυτό είναι μόνο και μόνο σημάδι δειλίας και αδυναμίας.

»Αυτή η ενέργεια, η οποία δείχνει εντυπωσιακά στην πράξη ότι όσοι αποδίδουν την τακτική προσέγγιση που επιτελούν οι αντάρτικες δυνάμεις μας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε αδυναμία είναι λάθος, είναι επίσης μια απάντηση σε όσους έχουν λανθασμένη προσέγγιση ως προς αυτό.

»Πρέπει να γίνει γνωστό ότι μια δύναμη ικανή για τέτοιες επαγγελματικές και εξεζητημένες ενέργειες δεν μπορεί να έχει στόχο που δεν μπορεί να πετύχει και δράση που δεν μπορεί να αναπτύξει.

»Όλη η συγκέντρωση των δυνάμεών μας βαθαίνει σε αυτόν τον άξονα και έχει φτάσει σταδιακά σε ένα επίπεδο να βρει την αντανάκλασή της στην πράξη.

»Ωστόσο, η αντανάκλαση ενός θερμού μηνύματος από τον ηγέτη Apo (Abdullah Öcalan) προς το κοινό για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια είναι μια ευχάριστη κατάσταση για όλες τις δυνάμεις των ανταρτών και πρέπει να ληφθεί υπόψη.

»Είναι και αυτό ένα θέμα που πρέπει να αξιολογηθεί σύμφωνα με τις εξελίξεις.

»Τιμούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τους μεγάλους ήρωες του Τάγματος των Αθανάτων, συντρόφους Άσυα και Ρότζερ, που πραγματοποίησαν αυτή τη δράση στο δρόμο της συντρόφου μάρτυρα Bêrîtan Gülnaz Karataş, την οποία τιμούμε με σεβασμό στην 32η επέτειο του μαρτυρίου της, με υψηλό θυσιαστικό πνεύμα και επαγγελματική απόδοση και υποκλινόμαστε με σεβασμό στο μεγάλο ανθρώπινο πνεύμα, στάση και δράση με προσήλωση στις αξίες και το νόημα.

»Υποσχόμαστε ότι θα κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες τους στέφοντας με επιτυχία την πορεία του “Ελεύθερος Ηγέτης και Ελεύθερο Κουρδιστάν”.

»Τα στοιχεία ταυτότητας των αθανάτων μας που πραγματοποίησαν τη θυσία είναι τα εξής:».

To Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Τετάρτη στην τουρκική αμυντική εταιρεία TUSAS που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Η ενέργεια αυτοθυσίας, που διαπράχθηκε μέσα στο συγκρότημα της TUSAS στην Άγκυρα γύρω στις 15.30 της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του “Τάγματος των αθανάτων”», ανέφερε το PKK που παραθέτει τα ονόματα των δύο επιτιθέμενων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Δύο οπλισμένοι δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πραγματοποίησαν την Τετάρτη την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα.

Εκτός των δύο νεκρών, τραυματίστηκαν ακόμα 22 άνθρωποι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Τσεβντέτ Γιλμάζ, ανέφερε πως τέσσερα από τα θύματα ήταν υπάλληλοι της εταιρείας και το πέμπτο θύμα ήταν οδηγός ταξί.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, η σορός του οδηγού τοποθετήθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματός του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που είχε αιματηρή κατάληξη.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν ο Ali Örek, γνωστός με το ψευδώνυμο «Rojger», και η Mine Sevjin Alçiçek, αμφότεροι μέλη του PKK.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξουδετερώσουμε την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας.

»Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «αποτρόπαια» την επίθεση στην TAI μέσω ανάρτησης στο «X» (πρώην Twitter).

Αναφερόμενος στην ένοπλη επίθεση κατά της TUSAŞ, μιας από τις κεντρικές εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, σημείωσε πως πρόκειται για μια αποτρόπαιη επίθεση που στοχεύει στην επιβίωση της Τουρκίας, στην ειρήνη του έθνους και στις αμυντικές πρωτοβουλίες, που αντιπροσωπεύουν το όραμα της Πλήρως Ανεξάρτητης Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γκιουλέν θάφτηκε στον κήπο του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ

Κούρδοι της Συρίας (AANES) προς Τουρκία: «Δεν είμαστε αρνιά έτοιμα για σφαγή» – «Έχουμε δική μας διοίκηση και αμυντικές δυνάμεις»

Χελίν Ουμίτ (PKK): «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα έρθει στην Τουρκία – Μόνο μια ιστορική κουρδοτουρκική ειρήνη μπορεί να σώσει την Τουρκία»

Επίθεση στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM στην Άγκυρα

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Ο Ερντογάν σφάζει Κούρδους και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός» – Επίθεση σε Γκουτέρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr