Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αυθαίρετα βομβαρδίζει Κούρδους σε Συρία και Ιράκ – Προβοκάτσια Ερντογάν η «τρομοκρατική» επίθεση στην TUSAŞ;

Η Τουρκία αυθαίρετα βομβαρδίζει Κούρδους σε Συρία και Ιράκ – Προβοκάτσια Ερντογάν η «τρομοκρατική» επίθεση στην TUSAŞ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας βομβαρδίσει κουρδικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ, σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά, ως αντίποινα στην «τρομοκρατική» επίθεση στην τουρκική αμυντική βιομηχανία TUSAŞ. Μόνο που όλο αυτό είναι τόσο «τουρκικά» στημένο, τόσο ανατολίτικα κουτοπόνηρα, που «φωνάζει» ηχηρά ότι πρόκειται περί κακοστημένης προβοκάτσιας με διττό στόχο: α) Είτε για να πιεστούν οι Κούρδοι να προσκυνήσουν τον Ερντογάν, είτε β) για να έχουν οι Τούρκοι μία «καλή» αφορμή για να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση στους Κούρδους πριν ενεργοποιηθεί το σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας με… σχεδιαστές, όπως ακούγεται, τους Ισραηλινούς.

Κι όσο ο Ερντογάν προσπαθεί άκομψα, ως δεσπότης που είναι, να στήσει την κραυγαλέα προβοκάτσια του απέναντι στους Κούρδους, παράλληλα και πολύ κουτοπόνηρα, μιας κι έχει βρει φοβικούς μικρονοϊκούς κατευναστές στην Αθήνα, στέλνει στην Ελλάδα και τον κουρδικής καταγωγής υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον Κούρδο γενίτσαρο Χακάν Φιντάν, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ίσως να πείσει τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που υποκλίνεται από «κεκτημένη ταχύτητα»… ευγένειας, μήπως διαπράξει καμία απερισκεψία εις βάρος των ελληνικών δικαίων και συμφερόντων, η οποία αν και σύντομα θα ανατραπεί από την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, ο ψευτοχαλίφης «αδελφός Έρντι» θα προλάβει να την «πουλήσει» ως κατόρθωμα στον μιγάδα απλοϊκό λαό του.

Τα έχει ξανακάνει αυτά ο Ερντογάν. Μόνο εντελώς ανίδεους πλέον πείθει κι αυτούς για λίγο.

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ισχυρίστηκε την Πέμπτη 24/10 ότι οι τουρκικές δυνάμεις «κατέστρεψαν» 32 στόχους που ανήκαν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σε αεροπορική επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν και στη Β/Α Συρία (AANES).

Σε ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, το τουρκικό υπουργείο σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ανταρτών του PKK «εξουδετερώθηκε».

Η επιχείρηση, με στόχο το PKK και άλλες συνδεδεμένες ομάδες, διεξήχθη «σύμφωνα με το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα, όπως περιγράφεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου τονίζει ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η «αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και η διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων της χώρας.

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, με περαιτέρω χτυπήματα να αναμένονται.

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, αντλώντας δύναμη από το ευγενές έθνος μας, θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα για την επιβίωση και την ασφάλεια της χώρας και του λαού μας μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε επίσης ότι ελήφθησαν προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων, καθώς και ιστορικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αγαθών, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών.

Η επιχείρηση θεωρείται απάντηση σε μια πολύνεκρη επίθεση σε εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα νωρίτερα την Τετάρτη 23/10.

Δύο ύποπτοι «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια επιβεβαίωσε την επίθεση και παρείχε ενημερώσεις για τη συνεχιζόμενη έρευνα.

Οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδείξουν ότα μέλη του PKK είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν συλληφθεί.

Δίχως να υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από τους Κούρδους του PKK, το τζιχαντιστικό τουρκικό καθεστώς προέβη σε αυθαίρετη απόδοση ευθύνης και έπληξε κουρδικούς στόχους σε Ιράκ και Συρία.

Ωστόσο, η πιθανότητα να πρόκειται περί μίας ακόμα τουρκικής προβοκάτσιας δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εξάλλου κι ο Νταβούτογλου έχει καταγγείλει, δίχως συνέπειες, ότι αντίστοιχες επιθέσεις ήταν προβοκάτσιες του καθεστώτος Ερντογάν για να βρει αφορμή να επιτεθεί στους Κούρδους.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να τα «βρει» με τους Κούρδους

Το τελευταίο δεκαήμερο ασκείται «πίεση» από το καθεστώς Ερντογάν στους Κούρδους του PKK για να τα «βρουν». Για «ηρεμία».

Όπως στην Ελλάδα μιλάνε για «ήρεμα νερά», στους Κούρδους τάζουν «ήρεμα βουνά».

Τουρκικά «επιχειρήματα», «δολώματα» μήπως «τσιμπήσουν» οι Κούρδοι, όπως «η Τουρκία είναι το κοινό μας κράτος, Τούρκων και Κούρδων», δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο αναβίωση του παραμυθιού περί κοινού τουρκοκουρδικού κράτους, σαν εκείνο που έταζε στους Κούρδους πριν έναν αιώνα ο Κεμάλ Ατατούρκ και προφανώς δεν το τήρησε, ή υποσχέσεις ότι «μπορείτε να φτιάξετε κρατική οντότητα στη Συρία όπως κάνατε και στο Ιράκ», ειπώθηκαν δημόσια και ιδιωτικά.

Οι Κούρδοι δεν «τσίμπησαν» σε αυτή την άξαφνη επίθεση αγάπης του τουρκικού κράτους.

Όπως πληροφορείται το Tribune, οι Κούρδοι έχουν δικά τους σχέδια και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψεύτικες και κενές υποσχέσεις της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι είναι αρχαίος λαός της περιοχής πρόθυμος να συμμαχήσει με το Ισραήλ.

Οι Κούρδοι είναι περίπου το 10% του πληθυσμού του Ιράν, το ιρανικό Κουρδιστάν είναι μία ακόμα κουρδική περιοχή που προέκυψε από τον τετραμερή διαμελισμό του Κουρδιστάν μεταξύ Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ και Ιράν.

Βεβαίως το μεγαλύτερο εδαφικό μέρος του Κουρδιστάν το κατέχει η Τουρκία. Η Τουρκία τρέχει να προλάβει τον διαμελισμό της.

Οι υστερίες Ερντογάν κατά του Νετανιάχου οφείλονται στον βαθύ του τρόμο ότι πράγματι θα διαμελιστεί.

Ο Ερντογάν λοιπόν τρέχει να προλάβει τον διαμελισμό, που είναι παλιός του τρόμος, και για αυτόν τον λόγο πλησίασε ανεπιτυχώς τους Κούρδους.

Οι Κούρδοι όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, αρνήθηκαν.

Έτσι, το «τρομοκρατικό» χτύπημα στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία – TUSAŞ που εδρεύει στην Άγκυρα, έγινε λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του ακροδεξιού ηγέτη του MHP και κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν (εν προκειμένω λαγός του Ερντογάν), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται στις φυλακές Ιμραλί μπορεί να επωφεληθεί από το «δικαίωμα στην ελπίδα» με αντάλλαγμα «να ζητήσει την κατάργηση του PKK στην ομάδα του κόμματος DEM στη Βουλή».

Το «τρομοκρατικό» χτύπημα στην TUSAŞ, που το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν χρεώνει στους Κούρδους του PKK, δεν αποκλείεται να είναι μία ακόμη τουρκική προβοκάτσια για να «πιεστεί» ο Οτσαλάν να προσκυνήσει ή αν όχι ο Οτσαλάν το φιλοκουρδικό κόμμα DEM κι αν οι Κούρδοι ΔΕΝ προσκυνήσουν τότε μία καλή αφορμή για να εξαπολύσει η Τουρκία νέο πόλεμο εναντίον τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου το 2019 αποκάλυψε πως οι βομβιστικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος με αρκετούς νεκρούς το 2015 αποδίδονται σε ενορχηστρωμένη επιχείρηση πυρήνων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Και τότε υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς Ερντογάν κατηγορούσε για τις προβοκάτσιες που σχεδίασε και διέπραξε είτε το Ισλαμικό Κράτος, είτε τους Κούρδους του PKK.

Γνωστές οι προβοκάτσιες Ερντογάν όταν αισθάνεται πιεσμένος και κάτι σχεδιάζει να πράξει για να ξεφύγει από τον κλοιό.

Κι αυτό που τρομάζει περισσότερο τον Ερντογάν είναι ότι τη θηλειά κρατάνε Ισραηλινοί και Κούρδοι μαζί γύρω από τον λαιμό του.

Επίσης, ένα κοφτερό χατζάρι νιώθει στο «μαλακό υπογάστριό» του.

Από παλιά είναι γνωστό ότι μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας λέμε τα συροτουρκικά σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

AANES/Συρία – Στρατηγός Άμπντι (SDF): «Έγκλημα πολέμου» οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Β/Α Συρία

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν 42 κουρδικούς στόχους στη Συρία – Σκότωσαν αμάχους και παιδιά

Ελληνική Λύση: Ο υπουργός Εξωτερικών βιάστηκε να καταδικάσει την επίθεση στην Άγκυρα

Πυρά Κατρίνη στην «αυλή» Μητσοτάκη για τα δήθεν «ήρεμα νερά»

Νίκος Παππάς: «Ασεβής, δειλός, ενοχικός» ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr