Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμα 40.000 ευρώ στη ΝΔ για την υπόθεση διαρροής e-mals στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Πρόστιμα 40.000 ευρώ στη ΝΔ  για την υπόθεση διαρροής e-mals στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόστιμα ύψους 40.000 ευρώ υποχρεούται να πληρώσει η Νέα Δημοκρατία, με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη διαρροή e-mail αποδήμων στην πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αννα Μισελ Ασημακοπούλου.

Τα πρόστιμα καταμερίζονται σε 30.000 ευρώ στη ΝΔ καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβανε επαρκή μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κι επιπλέον 10.000 ευρώ διότι έκρινε ότι από τον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, διέρρευσε η σχετική λίστα.

Η Αρχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ( 5-2) οτι το αρχείο στον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο το έστειλε ο Μένιος Κορομηλάς, τότε Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ. κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι σε εκείνον το είχε στείλει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ωστόσο η ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι το αρχείο το έστειλε ως ιδιώτης και όχι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και του επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ίδιο χρηματικό ποσό επιβλήθηκε και στον Νίκο Θεωδοροπουλο καθώς η Αρχή έκρινε ότι επεξεργάστηκε το υλικό για στατιστικούς λόγους και στη συνέχεια αφού το διατήρησε για 6 μήνες αντί να το διαγράψει, το διαβίβασε , ως ιδιώτης, στην Αννα Μίτσελ Ασημακοπουλου.

Πηγές ΝΔ: Προσφυγή στο ΣτΕ
Από την πλευρά τους, πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Νέα Δημοκρατία δεν αφορά την υπόθεση της διαρροής των email, αλλά την παράλληλη έρευνα που έγινε με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση και παραλείψεις που υποστηρίζει η Αρχή ότι υπάρχουν στις διαδικασίες τήρησης από πλευράς του κόμματος της νομοθεσίας για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με το συμπέρασμα της Αρχής θεωρώντας ότι αυτά που προτείνονται ως βελτιώσεις, είναι είτε πράγματα που η ΝΔ ήδη αποδεικνύει ότι τηρεί επιμελώς είτε προδήλως ανεφάρμοστα, ακόμη και παράνομα, όπως για παράδειγμα η άποψη της Αρχής ότι η ΝΔ θα όφειλε να ελέγξει τις προσωπικές συσκευές των στελεχών της.Για τους λόγους αυτούς προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.

Τονίζεται ότι με βάση το πόρισμα δεν αποδεικνύεται καμία εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας με την υπόθεση της διαρροής των email, καμία υπαιτιότητα για τη διαρροή του αρχείου ή την αποστολή των email, ενώ αναφέρεται ρητώς ότι τίποτε από αυτά δεν έγινε κατ’ εντολή ή για λογαριασμό της, αλλά αυτοτελώς από τα ελεγχόμενα πρόσωπα. Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση της Αρχής, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται, δεν είναι ομόφωνη, αλλά διατυπώνονται και οι απόψεις των μελών που μειοψήφισαν, προτείνοντας απαλλαγή.», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσθετη επιβεβαίωση ενοχής το πρόστιμο στη ΝΔ που είναι παγιδευμένη στο σκάνδαλο παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων

Πρόσθετη επιβεβαίωση ενοχής το πρόστιμο στο κυβερνητικό κόμμα από την ανεξάρτητη αρχή, Παγιδευμένη η ΝΔ στο σκάνδαλο παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδικαστική απόφαση της αρχης προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Το δράμα των προστίμων και των de facto παραβάσεων στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φτάνει στην κορύφωσή του. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε σήμερα με την απόφασή της, τον ενορχηστρωτή που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα που για πρώτη φορά στα χρονικά ένα κυβερνητικό κόμμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο απευθείας και του επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, μένει να μάθουμε πόσο βαθιά ήταν η οργάνωση και ποια η συνολική έκταση των παραβάσεων στα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής είναι σαφής όπως και η καταδίκη

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής είναι σαφής όπως και η καταδίκη, αναφέρει σε δήλωση του ο Παναγιώτης Δουδωνής, Βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για το πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Νέα Δημοκρατία.

«Το γεγονός ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προαναγγέλουν προσφυγή κατά της Αρχής, να σύρεται η Αρχή στα δικαστήρια είναι κάτι που πρέπει να το ψέξουμε!

Σε κάθε περίπτωση δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι Ανεξάρτητες Αρχές στη χώρα μας», καταλήγει ο κ. Δουδώνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Interview: Καθηλωμένη στο 25% η ΝΔ – Χωρίς κέρδη το ΠΑΣΟΚ – Κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Δημοσκόπηση ALCO: Μόλις στο 25% η ΝΔ – 8 στους 10 απογοητευμένοι από την κυβέρνηση – Οι εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ: Αυτή είναι η «σκιώδης» κυβέρνηση Ανδρουλάκη – Οι αλλαγές στο κόμμα

Ν. Παππάς: «Η ΝΔ μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Γάζα: Οι IDF απελευθέρωσαν σκλάβα Γιαζίντι: «Οι τζιχαντιστές μας ανάγκασαν να φάμε ανθρώπινα μωρά»
Σκλάβα Γιαζίντι, που απελευθερώθηκε από τον Ισραηλινό Στρατό στη Γάζα, αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος...