Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιαχία Σινουάρ ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος του

Ο Γιαχία Σινουάρ ήξερε ότι πλησίαζε το τέλος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα από στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη συνοικία Τελ α-Σουλτάν στη Ράφα, έλαβε πρόταση από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του πολέμου να εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας και σε αντάλλαγμα να επιτρέψει στο Κάιρο να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά εκείνος αρνήθηκε, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σινουάρ άρχισε να προετοιμάζεται για τη δολοφονία του, αφού ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στο Ντάχιε στη Βηρυτό.

Ενημέρωσε τους οπαδούς του ότι το Ισραήλ πιθανότατα θα πρόσφερε παραχωρήσεις μετά το θάνατό του για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά είπε ότι η Χαμάς στις διαπραγματεύσεις βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση.

Εκτός από αυτό, συμβούλεψε επίσης τη Χαμάς να ορίσει ένα συμβούλιο για να κυβερνήσει και να διαχειριστεί την οργάνωση μετά το θάνατό του.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένας συγκεκριμένος αντικαταστάτης του Σινουάρ.

Είναι πιθανό ένα συμβούλιο να καθορίσει τη στάση της Χαμάς για μια συμφωνία ομήρων και να διευκολύνει μια συμφωνία στο μέλλον.

Τη Δευτέρα 21/10, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας συνήλθε για συζήτηση σχετικά με μια συμφωνία ομήρων μετά τον θάνατο του Σινουάρ.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος ή δραματική πρόοδος στις συνομιλίες, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πιθανή ισραηλινή επίθεση στο Ιράν και η πιθανή απάντηση.

Οι αντικαταστάτες του Σινουάρ δεν αναμένεται επίσης να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο με μια συμφωνία μέχρι να δουν μια εξέλιξη στον περιφερειακό πόλεμο.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής Ασφάλειας Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, ταξίδεψε στο Κάιρο την Κυριακή 20/10 για να συναντήσει τον νέο αρχηγό της αιγυπτιακής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστράτηγο Χασάν Μαχμούντ Ρασάντ, ο οποίος αντικατέστησε τον μακροχρόνιο Αμπάς Καμέλ.

Οι δυο τους συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν σε συμφωνία και να επαναφέρουν τις διαπραγματεύσεις σε τροχιά.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ήταν σε συζητήσεις με τους μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ, προσπαθώντας να καταλάβουν εάν ήταν δυνατό να επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με τη Χαμάς.

Το Ισραήλ πρόσφερε ασφαλή διέλευση και οικονομική ανταμοιβή σε όποιον κρατά ομήρους, νεκρούς ή ζωντανούς, για να τους απελευθερώσει ή να παράσχει πληροφορίες για το πού βρίσκονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσελίκ για Γκιουλέν: Ήταν ένας προδότης – Το όνομά του πρέπει να γραφτεί δίπλα σε αυτό του Νετανιάχου

Ο Άμος Χόχσταϊν στον Λίβανο και ο Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Οι Κούρδοι σκοτώνουν Τούρκους στρατιώτες και μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Β/Δ Συρία

SDF: Η Ράκα της Συρίας γιόρτασε την απελευθέρωση της από το Ισλαμικό Κράτος πριν 7 χρόνια

Οι Ιρακινοί με βοήθεια των ΗΠΑ σκότωσαν εμίρη του ISIS στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr