Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμοιβή απελευθέρωσης: $100.000 για κάθε ζωντανό Ισραηλινό όμηρο

Αμοιβή απελευθέρωσης: $100.000 για κάθε ζωντανό Ισραηλινό όμηρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αφού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να απελευθερώσουν Ισραηλινούς ομήρους, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, και υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει σε όσους το κάνουν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας με ασφάλεια, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sodastream συμμετέχει στην προσπάθεια να επιστρέψουν οι όμηροι.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 19/10, ο Ντάνιελ Μπίρνμπαουμ (Daniel Birnbaum) πρόσφερε χρηματική αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον επιστρέψει ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για τους καλούς ανθρώπους στη Γάζα.

»Έχω μια προσφορά για εσάς.

»Ονομάζομαι Daniel Birnbaum και ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Sodastream International, μιας εταιρείας διαπραγμάτευσης Nasdaq που εξαγοράστηκε από την PepsiCo», είπε ο Birnbaum στο βίντεο.

«Φέτος ήταν μια τρομερή χρονιά.

»Ήρθε η ώρα να να βάλουμε ένα τέλος. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε».

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποσχέθηκε δωρεάν διέλευση και ασυλία σε όποιον παραδίδει έναν Ισραηλινό όμηρο στο Ισραήλ.

»Θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό μια οικονομική ανταμοιβή.

»Όποιος στη Γάζα επιστρέψει έναν ζωντανό Ισραηλινό όμηρο, θα λάβει 100.000 δολάρια.

»Θα πληρωθεί είτε με μετρητά είτε με Bitcoin, όπως προτιμάτε».

«Μην περιμένετε. Αυτή η προσφορά ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου, λίγες μόνο ημέρες.

»Απευθυνθείτε σε αυτόν τον αριθμό μέσω Telegram ή Whatsapp εμπιστευτικά και θα κάνω τις κατάλληλες συνδέσεις για να διασφαλίσω το δωρεάν πέρασμά σας και να σας ανταμείψω με χρήματα», είπε και συνέχισε:

«Οπότε μην περιμένεις, ήρθε η ώρα να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου, να χτίσεις ένα μέλλον για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και την κοινότητά σου», πρόσθεσε.

Ο Μπίρνμπαουμ είπε στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ότι δέχεται πληθώρα κλήσεων, συμπεριλαμβανομένων κλήσεων από τη Γάζα, αλλά η αξιοπιστία τους είναι ακόμα ασαφής.

Διαβιβάζει τις κλήσεις σε έναν αξιωματούχο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που θα επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

Στο βίντεο, επέλεξε να μιλήσει στα αγγλικά γιατί σκέφτηκε ότι ίσως ένας Αμερικανός να γίνεται περισσότερο πιστευτός από έναν Ισραηλινό.

Ο Μπίρνμπαουμ είναι έτοιμος να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό από την τσέπη του ακόμα κι αν φτάσουν αξιόπιστες πληροφορίες για δεκάδες ομήρους.

Είπε ότι η πληρωμή είναι η συμβολή του στην απελευθέρωση των ομήρων.

Στα χρόνια του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Sodastream, ο Μπίρνμπαουμ ενδυνάμωσε και προώθησε τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους στην εταιρεία ως μακροπρόθεσμο στόχο.

Πίστευε στη συνεργασία και νοιαζόταν για την ευημερία τους με τρόπο που σχεδόν δεν φαινόταν αλλού.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Μπίρνμπαουμ διοργάνωσε κοινά γεύματα Ιφτάρ του Ραμαζανιού για Εβραίους και μουσουλμάνους υπαλλήλους, προωθώντας τη φιλία και την ειρήνη.

Ο Μπίρνμπαουμ είπε απαντώντας στο ερώτημα αν εξακολουθεί να πιστεύει στη συνύπαρξη, για την οποία εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ότι κρατά κλάδους ελπίδας και αισιοδοξίας για να συνεχίσει να πιστεύει στη συνύπαρξη.

Του είναι πολύ δύσκολο, λέει, γιατί ο κόσμος αποδεικνύει το αντίθετο, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχουμε επιλογή.

Αυτή τη στιγμή, ο Μπίρνμπαουμ λέει ότι υπάρχει καιρός να αγαπάς και να μισείς και καιρός να πολεμάς και καιρός για ειρήνη και τώρα, τον τελευταίο χρόνο, είναι η ώρα του πολέμου.

Είπε ότι σε περιόδους πολέμου πρέπει να πολεμήσεις και κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξεις πίστα, αλλά δεν αλλάζουμε πίστα μέχρι να επιστρέψουμε τους ομήρους.

Γνωρίζει ότι το Ισραήλ δεν θα θεραπευτεί ως λαός και δεν θα μπορέσει να προχωρήσει αν δεν επιστρέψουν οι όμηροι.

Ο Μπίρνμπαουμ, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας Sodastream πριν πουληθεί στην PepsiCo, λέγεται ότι είναι «ειδικός στην ευθυγράμμιση των παγκόσμιων τάσεων και αξιών με τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης θητείας του, η Sodastream εισήλθε στο χρηματιστήριο και πουλήθηκε στην PepsiCo το 2018 για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την πώληση, του υποσχέθηκαν μπόνους 34 εκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα να μείνει στην εταιρεία για άλλα τρία χρόνια.

Αργότερα κατηγορήθηκε ότι έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες σε έναν υπάλληλο της εταιρείας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα ως μέρος μιας συμφωνίας για ένσταση.

Τελικά, πέρασε 22 ημέρες στη φυλακή μετά τη χάρη που του απένειμε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Οι IDF απελευθέρωσαν σκλάβα Γιαζίντι: «Οι τζιχαντιστές μας ανάγκασαν να φάμε ανθρώπινα μωρά»

Αφροεβραίος Ισραηλίτης σκοτώθηκε πολεμώντας στη Γάζα – Ποιοι είναι οι Αφροεβραίοι Ισραηλίτες στο Ισραήλ

«Έμεινα χωρίς εσώρουχα ή παντελόνια»: Η Μία Σεμ αφηγείται οδυνηρές στιγμές από την αιχμαλωσία της Χαμάς

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC αναλαμβάνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Περιοδικό TIME: Όπως τον Χίτλερ το 1945 έτσι και τον Σινουάρ το 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr