Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Με τσάντα Hermes $32.000 μπήκε η γυναίκα του Σινουάρ στο καταφύγιο

Γάζα: Με τσάντα Hermes $32.000 μπήκε η γυναίκα του Σινουάρ στο καταφύγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα αραβικά δημοσίευσε διαδικτυακή ανάρτηση που δείχνει τη Σαμάρ Άμπου Ζαμάρ με τον σύζυγό της, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, το βράδυ πριν από τις 7 Οκτωβρίου να κρατούν τσάντα αξίας 32.000 δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος των IDF στα αραβικά, αντισυνταγματάρχης Avichay Adraee, δημοσίευσε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο «X» το Σάββατο 19/10 με στόχο τη Σαμάρ Άμπου Ζαμάρ, τη σύζυγο του σκοτωμένου ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Το tweet ισχυριζόταν ότι εθεάθη στο πλευρό του συζύγου της μια μέρα πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου να κουβαλά μια τσάντα Birkin από την Hermes αξίας χιλιάδων δολαρίων.

«Μήπως η γυναίκα του Σινουάρ μπήκε στο τούνελ μαζί του στις 6 Οκτωβρίου κουβαλώντας μια τσάντα που εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 32.000 δολάρια;

»Θα αφήσω την απάντηση σε εσάς», έγραψε ο Adraee στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που δείχνει την Άμπου Ζαμάρ να κρατά την τσάντα μέσα στο τούνελ όπου εκείνη και ο σύζυγός της κατέφυγαν το βράδυ πριν από την επιδρομή/σφαγή αμάχων και γυναικόπαιδών Ισραηλινών, δίπλα σε μια εικόνα της πολυτελούς τσάντας από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Ενώ οι κάτοικοι της Γάζας στερούνται αρκετά χρήματα για σκηνές ή βασικές προμήθειες, βλέπουμε πολλά παραδείγματα της μοναδικής αγάπης του Γιαχία Σινουάρ και της συζύγου του για τα χρήματα», πρόσθεσε.

Για να αγοράσει κανείς την τσάντα που φέρει το όνομα της ηθοποιού Jane Birkin, πρέπει να επικοινωνήσει με την Hermes, η οποία πουλά τις πολυπόθητες τσάντες, προκειμένου να μπει σε μια μακρά λίστα αναμονής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, αποκάλυψε το Σάββατο 19/10 πλάνα από τον Σινουάρ και την οικογένειά του να εισέρχονται σε μια σήραγγα στη Γάζα πριν από την έναρξη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

«Το βράδυ πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ επικεντρώθηκε στη δική του επιβίωση και στην επιβίωση της οικογένειάς του.

»Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τον ίδιο και την οικογένειά του να χώνονται σε ένα υπόγειο καταφύγιο κάτω από το σπίτι τους στις 6 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν από την επίθεση», είπε.

«Για ώρες, ο Σινουάρ και ο γιος του φαίνονται να μετακινούν προμήθειες -τρόφιμα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, στρώματα– κρατώντας μυστική την επιδρομή για να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Η Άμπου Ζαμάρ γεννήθηκε στη Γάζα το 1980 και κατέχει μεταπτυχιακό στις θρησκευτικές σπουδές από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της πόλης, όπου εργάστηκε και ως λέκτορας μέχρι τον γάμο της.

Η γυναίκα του Σινουάρ ανήκει σε μια γνωστή και σεβαστή φυλή μεταξύ των Παλαιστινίων.

Η οικογένειά της, η οικογένεια Άμπου Ζαμάρ, είναι μια θρησκευτική οικογένεια γνωστή για την υποστήριξη της «λαϊκής αντίστασης» (ο παλαιστινιακός όρος για τις τρομοκρατικές οργανώσεις) και τις ενέργειες κατά του Ισραήλ.

Οι ρίζες της οικογένειας είναι βαθιά ριζωμένες στον αγώνα ενάντια στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όλα τα μέλη της οικογένειάς της έχουν στρατολογηθεί στη Χαμάς, μερικά από αυτά στην ελίτ Μονάδα Νούχμπα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Άμπου Ζαμάρ και ο Σινουάρ παντρεύτηκαν στις 21 Νοεμβρίου 2011, λιγότερο από ένα μήνα αφότου αποφυλακίστηκε από το Ισραήλ ως μέρος της συμφωνίας για την απελευθέρωση του απαχθέντος στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2011.

Η Σαμάρ ήταν 31 ετών τη στιγμή του γάμου τους, ηλικία που θεωρείται αρκετά μεγάλη για γάμο γυναικών στη Γάζα, όπου η μέση ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι τα 20.

Ο Σινουάρ ήταν 49 ετών εκείνη την εποχή, αλλά η διαφορά ηλικίας των 18 ετών δεν φαινόταν να την ενοχλεί.

Κατάλαβε ότι ήταν μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή, να παντρευτεί έναν σημαντικό και ισχυρό άνδρα στη Γάζα.

Ο ίδιος ο Σινουάρ ανέφερε σε προηγούμενη συνέντευξη ότι δεν συμμετείχε πραγματικά στην επιλογή της συζύγου του.

«Ενώ βρισκόμουν στους Αγίους Τόπους (Σαουδική Αραβία) εκτελώντας το Χατζ, οι τέσσερις αδερφές μου κατάφεραν να μου βρουν νύφη», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφροεβραίος Ισραηλίτης σκοτώθηκε πολεμώντας στη Γάζα – Ποιοι είναι οι Αφροεβραίοι Ισραηλίτες στο Ισραήλ

«Έμεινα χωρίς εσώρουχα ή παντελόνια»: Η Μία Σεμ αφηγείται οδυνηρές στιγμές από την αιχμαλωσία της Χαμάς

Η αμερικανική εταιρεία ασφαλείας GDC αναλαμβάνει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Περιοδικό TIME: Όπως τον Χίτλερ το 1945 έτσι και τον Σινουάρ το 2024

Οι ΗΠΑ εξολόθρευσαν 35 μέλη του ISIS στην Ανατ. Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr