Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νεκρός Γιαχία Σινουάρ αναγνωρίστηκε από τα οδοντιατρικά αρχεία

Ο νεκρός Γιαχία Σινουάρ αναγνωρίστηκε από τα οδοντιατρικά αρχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς να έχουν κάποιες πληροφορίες, τυχαία δηλαδή, στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού συνάντησαν και σκότωσαν τρομοκράτες στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Μόνο αργότερα συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να είχαν εξολοθρεύσει και τον ηγέτη της Χαμάς και εγκέφαλο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, Γιαχία Σινουάρ, γράφει το ισραηλινό ynetnews.

Οι στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι για ένα από τα πιο σημαντικά ισραηλινά στρατιωτικά επιτεύγματα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου προέρχονται από τη Σχολή Διοικητών Πεζικού και Μάχης του Ισραηλινού Στρατού, κοινώς γνωστή με το εβραϊκό ακρωνύμιο Bislach.

Κατά την εκκαθάριση ενός προπύργιου τρομοκρατών, τα στρατεύματα αναγνώρισαν και εξολόθρευσαν μία μικρή ομάδα τρομοκρατών σε ένα παγιδευμένο κτίριο, το οποίο είχε προηγουμένως κατεδαφιστεί μερικώς από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι στρατιώτες των IDF ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες ισραηλινών μετρητών και έγγραφα ταυτοποίησης στα πτώματα των τρομοκρατών.

Λόγω της παρουσίας εκρηκτικών και χειροβομβίδων, αρχικά χρησιμοποιήθηκαν drones για την εξέταση των σορών.

Τον σκότωσαν δίχως προηγούμενη ενημέρωση

Ένας από τους τρομοκράτες έμοιαζε πολύ με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, με αποτέλεσμα τα στρατεύματα να πιστεύουν ότι μπορεί να τον σκότωσαν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Η ακριβής τοποθεσία της επιδρομής παραμένει άγνωστη για λόγους ασφαλείας.

Για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του Σινουάρ, οι στρατιώτες φωτογράφισαν το πτώμα και έστειλαν τις εικόνες στην ιατροδικαστική μονάδα της ισραηλινής Αστυνομίας.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες γύρω από το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ.

Ο αρχιτρομοκράτης τζιχαντιστής, Γιαχία Σινουάρ, νεκρός.

Η Βοηθός Επίτροπος Αλίζα Ραζιέλ, επικεφαλής της μονάδας, επιβεβαίωσε ότι τα δόντια στις φωτογραφίες ταίριαζαν με τα οδοντιατρικά αρχεία του Σινουάρ από την περίοδο που ήταν υπό κράτηση στο Ισραήλ.

«Είχαμε στο αρχείο τα οδοντιατρικά δεδομένα του Σινουάρ», είπε η Ραζιέλ.

«Αυτή ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές φέτος, που μας επέτρεψε να παρέχουμε γρήγορα κρίσιμες πληροφορίες στο πεδίο».

Περαιτέρω στοιχεία που υποδήλωναν τον θάνατο του Σινουάρ περιλάμβαναν την παρουσία του πτώματος ενός ανώτερου διοικητή της Χαμάς που ήταν γνωστό ότι τον συνόδευε συχνά.

Αναφορές από τη Γάζα ανέφεραν ότι οι άλλοι δύο τρομοκράτες που σκοτώθηκαν ήταν σωματοφύλακες του Σινουάρ, ο ένας από τους οποίους εργαζόταν ως δάσκαλος για την UNRWA και ο άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας της Χαμάς.

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι οι οικογένειες των ομήρων ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχαν όμηροι στο σημείο.

Ο υπουργός Άμυνας Ιώβ Γκάλαντ δημοσίευσε ένα σύντομο μήνυμα στο «X» (πρώην Twitter), παραθέτοντας ένα απόσπασμα την Εβραϊκή Βίβλο:

«Θα κυνηγήσεις τους εχθρούς σου και θα πέσουν από το σπαθί μπροστά σου». Λευιτικό 26:7».

Η ανάρτηση συνοδευόταν από εικόνες των ανώτερων ηγετών των τρομοκρατών Μοχάμεντ Ντέιφ και Χασάν Νασράλα σημειωμένες με ένα Χ και μια άλλη εικόνα ενός Χ σε μαύρο φόντο – μια προφανής αναφορά στην πιθανή δολοφονία του Σινουάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Οδυνηρό, αλλά τελικά θα νικήσουμε»: Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του Σινουάρ

Οι αγωνιώδεις τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ – Προσπάθησε να καταρρίψει drone των IDF με ραβδί πριν καταρρεύσει το κτίριο

Μετά τον Σινουάρ: «Αρχή του τέλους» του πολέμου, ή απλώς το «τέλος της αρχής»; Οι επιλογές Νετανιάχου

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός – Ακολουθεί μια ματιά στις διεθνείς αντιδράσεις

Έτσι σκοτώθηκε ο Σινουάρ στη Ράφα – Περιγραφή της μάχης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr