Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την εξολόθρευση του Γιαχία Σινουάρ – Νόαμ Κατς: Ο μαζικός δολοφόνος σκοτώθηκε

CNN: Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την εξολόθρευση του Γιαχία Σινουάρ – Νόαμ Κατς: Ο μαζικός δολοφόνος σκοτώθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός, σύμφωνα με τις αρχικές εξετάσεις DNA, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα, μετέδωσε το CNN.

Ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ σκοτώθηκε, επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο πολιτικός ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε την Τετάρτη 16/10 στη νότια Γάζα μετά από καταδίωξη ενός έτους, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Yahya Sinwar εξοντώθηκε», ανέφερε, επιβεβαιώνοντας ότι σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο από Ισραηλινούς στρατιώτες της 828ης Ταξιαρχίας.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, με ανάρτησή του στο «X», (πρώην Twitter) ανακοίνωσε την φερόμενη εξολόθρευση του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Ο ανώτερος Ισραηλινός διπλωμάτης στην Ελλάδα έγραψε:

«Ισχυρές ενδείξεις ότι ο Yahya Sinwar, ο αρχηγός της #Hamas και ο μαζικός δολοφόνος που βρισκόταν πίσω από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από στρατιώτες των IDF».

Η ανάρτηση του Νόαμ Κατς:

Ακολούθησε ανάρτηση της Ισραηλινής Πρεσβείας:

«Νεκρός πιθανολογείται ο ηγέτης της #Χαμάς, οργανωτής και πρωταγωνιστής στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου Yahya #Sinwar… αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις..».

Τρεις μουτζαχεντίν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και μουτζαχεντίν στη Γάζα την Τετάρτη 16/10.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός την Πέμπτη 17/10.

«Οι IDF και ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ».

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι «δεν υπήρχαν ενδείξεις παρουσίας ομήρων στην περιοχή», αν και πιστεύεται ότι ο Σινουάρ συχνά πλαισιωνόταν με Ισραηλινούς ομήρους ή μικρά παιδιά [κεντρική φωτογραφία] για να μειώσει την πιθανότητα να σκοτωθεί.

Ο προφανής θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των συζητήσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τους στενότερους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Βερολίνο την Παρασκευή 18/10, σύμφωνα με δύο δυτικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στον σχεδιασμό.

Η ατζέντα για τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αναμενόταν να περιλαμβάνει συζητήσεις για την πορεία προς την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Αλλά «τα σημερινά νέα θα ξεπεράσουν τα προηγούμενα σχέδια», δήλωσε στο CNN ένας από αυτούς τους αξιωματούχους.

Οι ηγέτες αναμενόταν επίσης να συζητήσουν πώς να βάλουν το Κίεβο στην ισχυρότερη δυνατή θέση στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, μια συγκέντρωση 57 χωρών που υποστηρίζουν τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας που συνεδριάζει κάθε λίγους μήνες.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι ο τρομοκράτης της Χαμάς, ο Γιαχία Σινουάρ, ένας από τους χειρότερους και πιο καταζητούμενους τρομοκράτες της σύγχρονης εποχής, έχει εξαλειφθεί. Χάρη στις ενέργειες του Ισραήλ, ο κόσμος είναι πλέον ένα πιο ασφαλές μέρος.

Επιβεβαίωση από τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Σε ένα μήνυμα προς δεκάδες ομολόγους του σε όλο τον κόσμο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε, και έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που το έπραξε.

«Ο μαζικός δολοφόνος Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», λέει ο Κατζ, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό την ηγεσία του Ιράν», συνεχίζει.

Ο Κατζ λέει ότι η δολοφονία «δημιουργεί μια πιθανότητα» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και τη δημιουργία μιας Γάζας απαλλαγμένης από τη Χαμάς και τον ιρανικό έλεγχο.

«Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε μαζί αυτούς τους σημαντικούς στόχους», καταλήγει ο Κατζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έτσι σκοτώθηκε ο Σινουάρ στη Ράφα – Περιγραφή της μάχης

Μπάιντεν για θάνατο Σινουάρ: Είναι μια καλή ημέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο

Ισραηλινά ΜΜΕ: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Ανάλυση CNN: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με B-2 τους Χούτι για να στείλουν μήνυμα στο Ιράν

«Φρικτή και απαράδεκτη»: Προειδοποίηση στο Ισραήλ από ΗΠΑ και ΟΗΕ για την «πολιτική λιμού» στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr