Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινά ΜΜΕ: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12.

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός, τόνισαν επίσης δύο άλλοι αξιωματούχοι.

Μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA στο πτώμα ενός μουτζαχντίν/τζιχαντιστή, για να εξακριβωθεί αν αυτό είναι του Σινουάρ.

Μάλιστα, και πηγές της Χαμάς αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο.

Σύμφωνα με τον Iσραηλινό Στρατό, έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό, ώστε να διαπιστωθεί αν ο εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου είναι μεταξύ των τριών που σκοτώθηκαν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν έναν νεκρό άνδρα που θεωρούν ότι είναι ο Γιαχία Σινουάρ ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων ρουτίνας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν δύο ισραηλινές πηγές. Ισραηλινά στρατεύματα πεζικού βρήκαν συνολικά νεκρούς τρεις μαχητές κοντά σε ένα κτίριο στη Γάζα, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Μετά το τέλος της μάχης, τα στρατεύματα βρήκαν ένα πτώμα που έμοιαζε με αυτό του Σινουάρ και ειδοποίησαν τους ανώτερους διοικητές.

Οι IDF και οι υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται έκτοτε για να προσδιορίσουν αν το πτώμα είναι όντως του Σινουάρ μέσω ανάλυσης DNA, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Ενώ τα δημοσιεύματα και οι εικασίες για τον θάνατο του Σινουάρ πληθαίνουν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο «Χ»:

«Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε»

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο «Χ», μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με «Χ», σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού τζιχαντιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγιε που εξολοθρεύτηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έτσι σκοτώθηκε ο Σινουάρ στη Ράφα – Περιγραφή της μάχης

Μπάιντεν για θάνατο Σινουάρ: Είναι μια καλή ημέρα για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο

CNN: Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την εξολόθρευση του Γιαχία Σινουάρ – Νόαμ Κατς: Ο μαζικός δολοφόνος σκοτώθηκε

Ανάλυση CNN: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με B-2 τους Χούτι για να στείλουν μήνυμα στο Ιράν

«Φρικτή και απαράδεκτη»: Προειδοποίηση στο Ισραήλ από ΗΠΑ και ΟΗΕ για την «πολιτική λιμού» στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr