Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιορκία της Βόρειας Γάζας προτείνουν Ισραηλινοί στρατηγοί ε.α.

Πολιορκία της Βόρειας Γάζας προτείνουν Ισραηλινοί στρατηγοί ε.α.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με το BBC Turkish, οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει εφαρμόσει εν μέρει ή πλήρως μια νέα τακτική που ονομάζεται «Σχέδιο Στρατηγών» προκειμένου να απομακρύνει τη Χαμάς από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Στον πυρήνα του βρίσκεται η ιδέα ότι το Ισραήλ μπορεί να αναγκάσει τη Χαμάς και τον ηγέτη της Γιαγία Σινουάρ να παραδοθούν αυξάνοντας την πίεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό στο βορρά.

Αυτή η τακτική προτάθηκε από μια ομάδα συνταξιούχων ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών που διορίστηκαν από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας υποστράτηγο Giora Eiland.

Ο Giora Eiland, στο γραφείο του στο Ισραήλ, εξήγησε την ουσία του σχεδίου του:

«Δεδομένου ότι έχουμε περικυκλώσει το βόρειο τμήμα της Γάζας τους τελευταίους 9 ή 10 μήνες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε στους 300.000 κατοίκους του βόρειου τμήματος της Γάζας (400.000 σύμφωνα με την εκτίμηση του ΟΗΕ) ότι πρέπει να εγκαταλείψουν αυτή την περιοχή και να δώσουμε 10 ημέρες για να φύγουν από την περιοχή μέσω ασφαλών διαδρόμων.

»Μετά από αυτό, ολόκληρη αυτή η περιοχή θα γίνει στρατιωτική ζώνη και όλοι, μαχητές, πολίτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιλογή να παραδοθούν ή να λιμοκτονήσουν».

Ένας πρώην Ισραηλινός διπλωμάτης είπε στο CNN ότι οι επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο και η αναμενόμενη απάντησή του στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν αποτελούν απόδειξη της ανάγκης του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση.

Ο Άλον Πίνκας, πρώην Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη, είπε:

«Ο Νετανιάχου δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος» και υπενθύμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τα μεταπολεμικά σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη Γάζα και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τους ομήρους.

Πηγή: Halktv.com.tr

Ο πρώην επικεφαλής του ισραηλινού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας ζήτησε να γίνει πολιορκία στη βόρεια Γάζα.

Σε συνέντευξη στο The World του Sky News, ο υποστράτηγος Giora Eiland είπε ότι στους 400.000 ανθρώπους που βρίσκονται εκεί θα πρέπει να δοθεί [χρόνος] 10 ημέρες για να φύγουν και όσοι μείνουν θα πρέπει να χαρακτηριστούν μαχητές.

Ο απόστρατος στρατηγός είναι ένας από τους πολλούς που έχουν ζητήσει να καθαριστεί η βόρεια Γάζα από τους αμάχους και οι υπόλοιποι, μαχητές, να τεθούν υπό πολιορκία μέχρι να παραδοθούν.

Είπε στον επικεφαλής παρουσιαστή του τηλεοπτικού σταθμού, Μαρκ Όστιν:

«Η πολιορκία είναι ένα νόμιμο, πρακτικό μέτρο που μπορεί να ληφθεί κατά του εχθρού και μπορεί να προκαλέσεις τον εχθρό σου να παραδοθεί ή να πεθάνει από την πείνα».

Είπε ότι η εναλλακτική ήταν η χρήση «τακτικών στρατιωτικών τακτικών και το αποτέλεσμα θα ήταν να σκοτωθούν χιλιάδες πολίτες επειδή οι τρομοκράτες και οι πολίτες ζουν μαζί».

Ο Σαμ Ρόουζ, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ στη Γάζα, είπε ότι οι άμαχοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στο βορρά είτε έχουν επιλέξει να βρίσκονται εκεί είτε είναι άρρωστοι και ευάλωτοι.

«Η βίαιη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου», είπε.

«Δεν υπάρχει ασφαλές πέρασμα από εκεί».

Περιγράφοντας την περιοχή ως «κοιλάδα του θανάτου», υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «απλώς κανένας χώρος» στη νότια Γάζα, με τις παραλίες να «γεμίζουν από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι σχεδιάζει να πολιορκήσει τη βόρεια Γάζα.

«Δεν έχουμε λάβει τέτοιο σχέδιο», είπε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ναντάβ Σοσάνι.

Πηγή: news.sky.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φιντάν έρχεται στην Αθήνα 8/11 για να ζητήσει να του δώσουμε νησιά μας

Το Ισραήλ «τσακίζει» τη Χεζμπολάχ – Οι ισλαμιστές «τζάμπα μάγκες» κλαψουρίζουν και ζητάνε εκεχειρία

Ανάλυση New York Times: Οι πιθανοί ιρανικοί στόχοι της ισραηλινής επίθεσης και το ζήτημα των πυρηνικών

Το Ισραήλ εγκατέστησε θέση μάχης αρμάτων μέσα στη Συρία

Χακάν Φιντάν: «Η ισραηλινή κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr