Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Βάγκνερ» μετρά απώλειες σε μάχες με τους Τουαρέγκ στο Μάλι

Η «Βάγκνερ» μετρά απώλειες σε μάχες με τους Τουαρέγκ στο Μάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ρωσικός μισθοφορικός στρατός «Βάγκνερ» ανακοίνωσε στις 8 Οκτωβρίου 2024 ότι οι μαχητές του ανέκτησαν τα πτώματα μισθοφόρων του που σκοτώθηκαν σε μάχη τον Ιούλιο με αντάρτες Τουαρέγκ και ισλαμιστές κατά τη διάρκεια αμμοθύελλας στην έρημο στο Μάλι.

Το Μάλι, όπου οι στρατιωτικές Αρχές κατέλαβαν την εξουσία με πραξικοπήματα το 2020 και το 2021, μάχεται μια μακροχρόνια ισλαμιστική εξέγερση που ξεπήδησε από μια εξέγερση των αυτονομιστών Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα αυτής της χώρας του Σαχέλ.

Η «Βάγκνερ» ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε μεγάλες απώλειες σε μάχη, την οποία έδωσε στο πλευρό ενόπλων δυνάμεων του Μάλι, χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

«Μια επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την επιστροφή των σορών των αδελφών μας, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2024 ηρωικά έδωσαν μάχη, με τους ισλαμιστές πολλές φορές να υπερτερούν αριθμητικά», δήλωσε η «Βάγκνερ» σε μια σπάνια δήλωση στο Telegram αργά την Τρίτη 8/10.

Οι απώλειες της μάχης τον Ιούλιο απέδειξαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές μισθοφορικές δυνάμεις που εργάζονται για τις αφρικανικές στρατιωτικές χούντες, οι οποίες αγωνίζονται να περιορίσουν τους αυτονομιστές και τα ισχυρά παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στην άνυδρη περιοχή του Σαχέλ στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα.

Ο στρατός του Μάλι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ανέκτησε επίσης τα πτώματα των στρατιωτών του από την περιοχή όπου έγινε η ενέδρα του Ιουλίου.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας διέψευσε τον ισχυρισμό της «Βάγκνερ» ότι ανέκτησε τα πτώματα των μαχητών της.

«Δεν είναι αλήθεια, δεν υπάρχουν πτώματα “Βάγκνερ” εκεί», είπε στο Reuters ο Μοχάμεντ Ελμαουλούντ Ραμαντάν, εκπρόσωπος μιας οργάνωσης Τουαρέγκ, γνωστής ως «Μόνιμο Στρατηγικό Πλαίσιο για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη».

Οι αντάρτες μετέφεραν τα πτώματα των νεκρών της «Βάγκνερ» μακριά από την τοποθεσία λίγο μετά τη μάχη, όπως είπε.

Οι δηλώσεις αποτελούν μέρος ενός μοτίβου αντικρουόμενων ισχυρισμών.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις αρχές Οκτωβρίου, η ρωσική μισθοφορική οργάνωση «Βάγκνερ» ισχυρίστηκε ότι δύο από τους μαχητές της που συνελήφθησαν στο Μάλι είχαν πεθάνει, ενώ οι αντάρτες επέμεναν και οι δύο μισθοφόροι ήταν ακόμα ζωντανοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία σταματά την προμήθεια βαρέων οχημάτων μάχης στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έστησαν ενέδρα σε ρωσική μηχανοκίνητη φάλαγγα και την κατέστρεψαν (βίντεο)

Στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους στην Ουκρανία

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ και τη Βηρυτό

Μαίρη Μπόση για ελληνοτουρκικά: «Οι προσωπικές και μυστικές ατζέντες δεν συνιστούν εθνική πολιτική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr