Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mirror: Βρετανός επιστήμονας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων

Mirror: Βρετανός επιστήμονας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βρετανός καθηγητής Simon Holland, ο οποίος έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για έργα που χρηματοδοτούνται από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που εντοπίζει αστεροειδείς που απειλούν τη Γη, λέει ότι δύο αντίπαλες ομάδες αστρονόμων ανταγωνίζονται για να δημοσιεύσουν τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία ενός εξωγήινου πολιτισμού.

Όπως δήλωσε στη Mirror:

«Έχουμε βρει μια μη ανθρώπινη εξωγήινη νοημοσύνη στον γαλαξία μας και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν».

Ο Simon μάλιστα αναφέρει ότι οι έρευνες γίνονται με ιδιωτικά κεφάλαια και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα για να συμπέσουν με τις εκλογές των ΗΠΑ, πιστεύει.

Ισχυρίζεται ότι οι αστρονόμοι στο πλαίσιο του προγράμματος με έδρα την Οξφόρδη έχουν εντοπίσει σαφείς ενδείξεις μεταδόσεων από έναν άλλο κόσμο.

«Βρήκαν τα στοιχεία μιας μη ανθρώπινης τεχνολογικής υπογραφής πριν από μερικά χρόνια, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία», λέει ο Simon Holland.

Τέτοιοι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί απαιτούν εξαιρετικές αποδείξεις και η ομάδα -που χρηματοδοτείται από τους δισεκατομμυριούχους Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Yuri Milner– αγωνίζεται να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει την πιθανή ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, λέει ο Simon Holland, και οι Κινέζοι έχουν εντοπίσει τις συντεταγμένες του αντικειμένου-στόχου, το οποίο είναι γνωστό ως BLC-1, από όπου μεταδίδονται εξωγήινα σήματα και ανταγωνίζονται τους επιστήμονες με έδρα την Οξφόρδη για να γίνουν οι πρώτοι που θα κάνουν την εξαιρετικά διάσημη ανακοίνωση.

Όποια και αν είναι η πηγή των σημάτων του BLC-1, τονίζει ο Simon Holland, δεν μοιάζει με κανένα γνωστό φυσικό φαινόμενο.

«Είναι μια πηγή ενός σημείου», λέει, και δεν είναι μόνο θόρυβος.

«Το σήμα, αντί να είναι ο γιγάντιος βόμβος των πάντων στο σύμπαν που ακούμε μέσω όλων των ραδιοτηλεσκοπίων, ήταν ένα στενό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα».

Οι αστρονόμοι έχουν ενθουσιαστεί από πιθανές «εξωγήινες» μεταδόσεις στο παρελθόν -όταν τα πάλσαρ ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά καταγράφηκαν ως αντικείμενα «LGM» ή «μικρά πράσινα ανθρωπάκια»-, χωρίς ωστόσο να είχε εντοπιστεί η πηγή τους.

Αυτή τη φορά ο Simon Holland πιστεύει ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Οι επιστήμονες, δικαιολογημένα, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί πριν κάνουν την κοσμοϊστορική ανακοίνωση, αλλά ο Simon πιστεύει ότι θα μπορούσε να έρθει -είτε από το Breakthrough Listen στην Οξφόρδη είτε από την κινεζική ομάδα- ανά πάσα στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ταϊβάν σε κατάσταση συναγερμού – Κινεζικό αεροπλανοφόρο εντοπίστηκε νότια της νήσου

Ανακαλύφθηκε αρχαίος γαλαξίας που επιβεβαίωσε θεωρία για το διάστημα – Αναπτύσσεται 1.000 φορές πιο γρήγορα

Η Ρωσία απορρίπτει τον ισχυρισμό της MI5 ότι Ρώσοι πράκτορες σχεδιάζουν να προκαλέσουν χάος σε Βρετανία και Ευρώπη

«Άλωσε» το Γουέμπλεϊ η Εθνική Ελλάδας 2-1 την Αγγλία, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον μεγιστάνα των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr