Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν υπέστη κυβερνοεπίθεση: «Επηρεάστηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες και πυρηνικές εγκαταστάσεις»

Το Ιράν υπέστη κυβερνοεπίθεση: «Επηρεάστηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες και πυρηνικές εγκαταστάσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Χάκερς,

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, «εκλάπη μεγάλος όγκος πληροφοριών», δήλωσε ο Αμπολχασάν Φιρουζαμπαντί, πρώην γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου του Ιράν για τον Κυβερνοχώρο.

Το Ιράν φέρεται να έχει υποστεί επίθεση στον κυβερνοχώρο που επηρέασε κυβερνητικές εγκαταστάσεις και πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Αμπολχασάν Φιρουζαμπαντί, πρώην γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου του Ιράν για τον Κυβερνοχώρο, μίλησε στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσει πότε σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τον Φιρουζαμπαντί, «σχεδόν όλοι οι κλάδοι της ιρανικής κυβέρνησης, η δικαστική, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία, επηρεάστηκαν από αυτή την επίθεση», κατά την οποία «κλάπηκε μεγάλος όγκος πληροφοριών».

«Οι πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, μαζί με τα δίκτυα διανομής καυσίμων, τις δημοτικές υπηρεσίες, τις μεταφορές και τα λιμάνια δέχθηκαν επίσης επίθεση», πρόσθεσε.

Μετά την πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου, υπάρχει αναμονή για την απάντηση της Ιερουσαλήμ, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις κρίσιμες υποδομές του Ιράν.

Η πολιτική αεροπορία του Ιράν έχει απαγορεύσει τη μεταφορά τηλεειδοποίησης (μπίπερ), δηλαδή οι πελάτες να έχουν πάνω τους βομβητές, σε όλες τις πτήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, Τζαφάρ Γιαζερλό, σύμφωνα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση λήφθηκε τρεις εβδομάδες μετά τις εκρήξεις των βομβητών των μελών της συμμαχικής με το Ιράν λιβανέζικης ένοπλης ομάδας Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τον εσωτερικό διχασμό του Ισραήλ για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις για να εξαπολύσει επίθεση στις 7/10

«Το Ισραήλ έχει περιορίσει τους στόχους της απάντησής του στο Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές» λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Οι χώρες του Κόλπου φοβούνται ιρανικά αντίποινα με στόχο το αραβικό πετρέλαιο εάν το Ισραήλ επιτεθεί στις εγκαταστάσεις του Ιράν

Ιρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα

Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Εμιράτα δεν «ανοίγουν» τους εναέριους χώρους τους στο Ισραήλ για να επιτεθεί στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr