Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία παραδίδει στην Ουκρανία αναβαθμισμένα Mirage 2000 το πρώτο τρίμηνο του 2025

Η Γαλλία παραδίδει στην Ουκρανία αναβαθμισμένα Mirage 2000 το πρώτο τρίμηνο του 2025
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσημα το σχέδιό της να παράσχει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη Dassault Mirage 2000, σηματοδοτώντας μια σημαντική ενίσχυση στην αυξανόμενη αεροπορική δύναμη του Κιέβου.

Η παράδοση του αεροσκάφους με πτερύγια δέλτα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2025, μετά την πρόσφατη άφιξη των μαχητικών F-16, καθιστώντας το Mirage 2000 το δεύτερο δυτικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος που θα μεταφερθεί στην Ουκρανία.

Σε μια δήλωση στο «X», ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνού περιέγραψε τις αναβαθμίσεις που θα λάβουν τα αεροσκάφη Mirage 2000 πριν από την ανάπτυξή τους στην Ουκρανία.

Αυτές οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοάμυνας και άγνωστες αναβαθμίσεις που θα επιτρέψουν στο αεροσκάφος να διεξάγει αποστολές αέρος-εδάφους.

Οι εργασίες για αυτές τις βελτιώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αεροπορική βάση Cazaux στη νοτιοδυτική Γαλλία.

«Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την Ουκρανία στις αμυντικές της προσπάθειες και η μεταφορά αυτών των μαχητικών Mirage 2000 υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας», είπε ο Λεκορνού.

Τα αεριωθούμενα Mirage 2000 θα μετατραπούν από τον αρχικό τους ρόλο στην εναέρια αστυνόμευση σε ευέλικτα, πολλαπλών ρόλων μαχητικά αεροσκάφη προσαρμοσμένα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Ουκρανίας.

Οι αναβαθμίσεις έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπά επίγειους στόχους, προσφέροντας ευελιξία τόσο στην αεράμυνα όσο και στις επιθετικές αποστολές.

Σύμφωνα με το Avionslegendaires.net, η Γαλλία σχεδιάζει να μεταφέρει μεταξύ 12 και 20 τζετ Mirage 2000-5F, με τις παραδόσεις να αναμένονται μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Μαρτίου 2025.

Ο ακριβής αριθμός των αεροσκαφών θα εξαρτηθεί από τη λειτουργική διαθεσιμότητα και τις συνεχιζόμενες εργασίες συντήρησης.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων και μηχανικών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, διασφαλίζοντας ότι μέχρι την παράδοση των τζετ θα είναι έτοιμα για άμεση επιχειρησιακή χρήση.

Αυτές οι προσπάθειες έρχονται ως μέρος της ευρύτερης υποστήριξης της Γαλλίας προς τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες εκσυγχρονίζουν τον εναέριο στόλο τους εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

Το Mirage 2000, το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε διάφορα θέατρα μάχης, θεωρείται πολύτιμη προσθήκη στον εναέριο στόλο της Ουκρανίας.

Αρχικά σχεδιασμένα για αποστολές εναέριας υπεροχής, τα αναβαθμισμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη θα προσφέρουν στο Κίεβο το απαραίτητο πλεονέκτημα στη διεξαγωγή επιχειρήσεων αέρος-εδάφους, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στη στόχευση εχθρικών θέσεων και την άμυνα των βασικών υποδομών.

Η γαλλική πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής προσπάθειας για υποστήριξη της Ουκρανίας με προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, μετά από παρόμοιες συνεισφορές από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι πήραν λάφυρο από τους Ουκρανούς ένα Leopard 2A6 και λεπτομερώς το εξετάζουν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση πυραύλων ATACMS στα Εμιράτα

Πώς τα ρωσικά drones FPV καταστρέφουν τα σύγχρονα άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία.

Ανθεκτική Κοινωνία και Προστασία Κρίσιμων Υποδομών σε περίοδο Ειρήνης, Κρίσης και Πολέμου

Τουρκικός Τύπος: Αίρονται τα εμπόδια της Γερμανίας στην αγορά από την Τουρκία Eurofighter

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr