Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χαμενεΐ έγραψε στο «Χ» στα εβραϊκά: Η επιχείρηση της Χαμάς πριν ένα χρόνο γύρισε το Ισραήλ 70 χρόνια πίσω

Ο Χαμενεΐ έγραψε στο «Χ» στα εβραϊκά: Η επιχείρηση της Χαμάς πριν ένα χρόνο γύρισε το Ισραήλ 70 χρόνια πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια λιτή ανάρτηση, γραμμένη σκόπιμα στα εβραϊκά, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, τοποθετήθηκε για την επέτειο ενός έτους από τις επιδρομές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και τη σφαγή εκατοντάδων αμάχων.

«Η επιχείρηση “Πλημμύρα Al-Aqsa” (έτσι είχε ονομάσει η Χαμάς τις επιδρομές στο Ισραήλ) έφερε το Σιωνιστικό καθεστώς 70 χρόνια πίσω» έγραψε ο Χαμενεΐ στο «Χ» (πρώην Twitter), την ώρα που η Τεχεράνη προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση του Ισραήλ και απειλεί πως θα απαντήσει εκ νέου ακόμα πιο σκληρά αν χρειαστεί.

Έκαναν «ζύμωση» κι έχουν κοινή ανάλυση

Παρόμοια δήλωση φέρεται να έκανε ο πρώην ηγέτης της Χαμάς:

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου επανέφερε το Ισραήλ στην «αφετηρία», είπε.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου επανέφερε το Ισραήλ στην «αφετηρία», δήλωσε ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην ηγέτης της Χαμάς, στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Ο “κατακλυσμός του Αλ-Ακσα” επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία και απείλησε την ύπαρξή του», δήλωσε ο Χάλεντ Μεσάαλ χρησιμοποιώντας την ονομασία που δόθηκε από την Χαμάς στην άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς δήλωσε ότι «επρόκειτο για μία φυσιολογική απάντηση στο καθεστώς κατοχής και στα εντεινόμενα σχέδια εποικισμού (των παλαιστινιακών εδαφών), στην πολιορκία και την επίθεση κατά του Αλ-Ακσα», του τεμένους στην Πλατεία των Τζαμιών (σ.σ. στο Όρος του Ναού), στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Χάλεντ Μεσάαλ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για απειλές κατά της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, παρά τις διμερείς ειρηνευτικές συμφωνίες που έβαλαν τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις δύο αραβικές χώρες, το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.

«Ο εχθρός θέλει όλοι στην περιοχή να είναι υποτελείς και ενεργεί με τον τρόπο αυτό και κατά χωρών με τις οποίες δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «απειλεί την αραβική και εθνική ισλαμική ασφάλεια παντού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπορέλ: Ομολογία αποτυχίας για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ εντείνει την επίθεση στη Γάζα στη συμπλήρωση ενός χρόνου πολέμου

Σφαγή της 7/10 στο Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω τους ομήρους

Ρένα Δούρου για 7/10: «Τρομοκρατική, βάρβαρη, απόλυτα καταδικαστέα σφαγή 1.139 αμάχων Ισραηλινών» – Ειρήνη τώρα!

Κυπριακή Δημοκρατία: Σε εξέλιξη το «ΕΣΤΙΑ» για φιλοξενία στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου υπηκόων τρίτων χωρών που φεύγουν από τον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr