Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητική και απεχθής ανάρτηση από την «Παλαιστινιακή Κοινότητα Ελλάδος» για τον φόνο του Έλληνα Ιωνά από τζιχαντιστές – Πώς βρέθηκε η οικογένεια Καρούση στο Ισραήλ

Προκλητική και απεχθής ανάρτηση από την «Παλαιστινιακή Κοινότητα Ελλάδος» για τον φόνο του Έλληνα Ιωνά από τζιχαντιστές – Πώς βρέθηκε η οικογένεια Καρούση στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλο έχει προκαλέσει μια απεχθής, εντελώς απαράδεκτη και κυρίως θρασύτατα προκλητική ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα, που δικαιολογεί τη δολοφονία του Έλληνα Ίωνα Καρούση από τζιχαντιστές της Χαμάς στο Τελ Αβίβ.

Στο κείμενο, η «Παλαιστινιακή Κοινότητα Ελλάδος», όπως αυτοαποκαλείται, δικαιώνει ουσιαστικά τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν μια γειτονιά με αθώους περαστικούς πολίτες, δίπλα σε στάση τραμ, καθώς λέει ότι ο Ίωνας Καρούσης ήταν στρατιώτης του Ισραήλ.

«Δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης, ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού» ισχυρίζεται η Palestinian Community in Greece.

Ο Ίωνας δολοφονήθηκε ύπουλα στον δρόμο, δίπλα από το τραμ της περιοχής Γιάφα του Τελ Αβίβ, ενώ φορούσε πολιτικά ρούχα, καθώς οι τρομοκράτες πυροβολούσαν αδιακρίτως κόσμο, σκοτώνοντας άλλους πέντε πολίτες.

Η ανάρτηση στο «Χ» γράφει τα εξής:

«Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ίωνα, ενός Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ.

»Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ.

»Ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού.

»Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί, όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!»

Οι αντιδράσεις στην ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας στην Ελλάδα

Όπως ήταν φυσικό, στο διαδίκτυο ξέσπασε σάλος.

Στα σχόλια, πάμπολλοι χρήστες έσπευσαν να αντιδράσουν σε όσα γράφει η ανάρτηση, λέγοντας ότι είναι «ντροπή» και ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δικαιολογούν «δολοφονίες αμάχων και παιδιών», ενώ κάποιοι τονίζουν πως οι δολοφόνοι δεν είναι δυνατόν να γνώριζαν ποιοι ήταν οι άνθρωποι που πυροβόλησαν τυχαία στον δρόμο και πως, σε κάθε περίπτωση, τον εκτέλεσαν ως άμαχο και όχι στο πλαίσιο πολεμικής σύγκρουσης.

Η τρομοκρατική επίθεση

Ο 26χρονος Έλληνας Ίωνας Καρούσης, γιος του γνωστού καθηγητή Νευρολογίας Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, πρόεδρος της Ισραηλινής Εταιρείας Νευροανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στα Ιεροσόλυμα, έπεσε νεκρός από τρομοκρατικό χτύπημα στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε περαστικούς σε σταθμό τραμ με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι.

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα το ελληνικό ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, «με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων», ο 26χρονος Ίωνας, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Πρεσβεία Ισραήλ: Απεχθής η δολοφονία Έλληνα πολίτη από Παλαιστίνιους τρομοκράτες

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ίωνα Καρούση, ο οποίος δολοφονήθηκε από Παλαιστίνιους τρομοκράτες, εξέφρασε και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο με στιγμιότυπα-σοκ, όπου φαίνονται οι τρομοκράτες να καταδιώκουν πολίτες.

Τα πλάνα, που κάνουν τον γύρο του κόσμου, δείχνουν έναν ένοπλο και έναν δεύτερο δράστη να περιφέρονται κατά μήκος σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου πριν ανοίξουν πυρ.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί και κραυγές πολιτών.

Οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά δυνάμεων ασφαλείας.

«Ντροπή για τη μνήμη του παιδιού μου», λέει ο πατέρας του για την προκλητική ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας

Ηχηρή απάντηση στην προκλητική ανάρτηση που έκανε η παλαιστινιακή κοινότητα για τον θάνατο του 26χρονου Ιωνά Καρούση από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, έδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι (04/10/2024) ο πατέρας του.

«Είμαι απλώς συντετριμμένος και ελπίζω οι άνθρωποι αυτοί που τα γράφουν, να φωτιστούν, να τους φωτίσει ο Θεός, γιατί είναι ντροπή για τη μνήμη του παιδιού. Ντροπή», είπε αρχικά ο πατέρας του Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε άδικα στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος από τους δύο δράστες.

Το ξέσπασμα του ανθρώπου που θρηνεί για το παιδί του, ήρθε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της παλαιστινιακής κοινότητας που ανέφερε πως ο Ιωνάς δεν ήταν ένας αθώος πολίτης που σκοτώθηκε αλλά ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Δεν γνωρίζουν ότι πήγε στον στρατό και από ιδεολογία, από κοινή μας ιδεολογία, ζητήσαμε να κάνει μόνο ότι είναι το μίνιμουμ απαραίτητο και τους ζητήσαμε να είναι σε μια μη μάχιμη θέση.

»Δεν γνωρίζουν ότι αρνήθηκε και ζητήσαμε να μην πάει σε όλον αυτό τον πόλεμο.

»Δεν γνωρίζουν ότι ένα τρίτο των ασθενών μου είναι παλαιστίνιοι και πηγαίνω στα χωριά τους, τους επισκέπτομαι και τους θεραπεύω», είπε μέσα από την εκπομπή Live News, ο χαροκαμένος πατέρας.

Την οργή της οικογένειας του Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, προκάλεσε η ανακοίνωση στα social media από την «Παλαιστινιακή Κοινότητα», όπως αυτοαποκαλείται ο λογαριασμός που προχώρησε στην αδιανόητη ανάρτηση.

Μέσα από τις σειρές της ανακοίνωσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι ενήμερος όποιος την έγραψε πως ο Ιωνάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζούσε στο Ισραήλ και δεν παράτησε την πατρίδα του για να πάει να πολεμήσει, αλλά απλώς επέστρεψε σπίτι του.

Επίσης, φαίνεται πως δεν ξέρει ότι στο Ισραήλ είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία, όπως και στην Ελλάδα.

Την ώρα που πενθούν τον αναπάντεχο χαμό του 26χρονου, οι συγγενείς του διάβασαν την συγκεκριμένη ανακοίνωση και πραγματικά γέμισαν με οργή, καθώς φτάνουν στο όριο της συκοφαντίας του νεκρού.

Ο θείος του, Γιώργος Καρούσης, που ζει στη Θεσσαλονίκη με δήλωσή του κάλεσε όποιον προέβη σε αυτή την ανακοίνωση να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

«Τρελαίνομαι πραγματικά. Τον παρουσιάζουν ως τον άνθρωπο που κατέβηκε από την Ελλάδα στο Ισραήλ και επέλεξε να πάει στον ισραηλινό στρατό.

»Είναι πραγματικά αδιάβαστοι και θα ήθελα πάρα πολύ να ζητήσουν συγγνώμη και να ανακαλέσουν.

»Τον παρουσιάζουν ως μισθοφόρο που πήγε από την Ελλάδα στο Ισραήλ για να πάει στον ισραηλινό στρατό. Δεν υπάρχουν αυτά.

»Γεννήθηκε εκεί, έζησε εκεί και έκανε τη θητεία του όπως ήταν υποχρεωμένος» δήλωσε ο κ. Καρούσης, μια ημέρα πριν την κηδεία του 26χρονου στα Ιεροσόλυμα και την επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο αδελφός του πατέρα του Ιωνά, ένιωσε την ανάγκη να αναφερθεί σε όλη την ιστορία της οικογένειας, ώστε να καταλάβουν όλοι τον λόγο που ο 26χρονος υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό.

Η ιστορία της οικογένειας

Ο Δημήτρης Καρούσης, ο πατέρας του Ιωνά, πήγε στο Ισραήλ το 1988 με τη σύζυγό του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας.

Ο Δημήτρης Καρούσης είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ισραήλ.

«Η επιστημονική έρευνα ήταν ο κύριος λόγος για να έρθω εδώ στο Ισραήλ», έχει πει ο Δημήτρης Καρούσης, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο στην επιστημονική έρευνα.

«Κατηγορούν τον ανιψιό μου ότι δεν είναι ένα αθώο θύμα.

»Να σας πω την ιστορία από την αρχή.

»Ο Δημήτρης Καρούσης και η Ράνια Βούρκα, είναι στο Ισραήλ από το 1988.

»Ήταν δυο αριστούχοι φοιτητές της Ιατρικής και από το 1985 είχαν επιλεγεί με υποτροφία να πάνε στο Ισραήλ.

»Ο αδελφός μου έχει διαπρέψει ως ο καλύτερος νευρολόγος στο είδος του και θεωρείται ένας από τους πέντε καλύτερους στον κόσμο.

»Έχει βοηθήσει όλους τους Παλαιστίνιους που υπάρχουν στην περιοχή, έχει βοηθούς Παλαιστίνιους και τους έχει δώσει θέση μέσα στο εθνικό νοσοκομείο και πανεπιστήμιο στο Ισραήλ.

»Έχει θεραπεύσει και νοσηλεύσει δεκάδες Παλαιστινίους και αυτή την στιγμή ο γιος του ενώ δολοφονήθηκε, βγαίνει και λέει κάποιος ότι ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού.

»Ένα παιδί που γεννιέται σε μια χώρα από ξένους πολίτες, αν έχουν υποχρεωτική θητεία πηγαίνουν και υπηρετούν εκεί πέρα.

»Όπως γίνεται και στην Ελλάδα. Δεν θεωρήσε μέλος του ελληνικού στρατού επειδή έκανες τη θητεία σου.

»Ο Ιωνάς έπρεπε να πάει στον στρατό επειδή γεννήθηκε το 1998 στο Ισραήλ, πήγε σχολείο εκεί, μεγάλωσε εκεί.

»Τι να έκανε το παιδί, αφού ήταν υποχρεωτικό;» αναρωτιέται.

Για την ανακοίνωση έμαθε και ο πατέρας του Ιωνά και του προκάλεσε οργή, όπως λέει ο αδελφός του.

«Ο αδελφός ενημερώθηκε για την ανακοίνωση και είναι πολύ θυμωμένος, γιατί είναι ο άνθρωπος που βοήθησε Παλαιστινίους να κάνουν καριέρα στην ιατρική δίπλα του.

»Μου είπε να σας πω ότι αυτός και ο γιος του ήταν ειρηνιστές και πιστεύουν στο Θεό.

»Θέλουν οπωσδήποτε να επικρατήσει ειρήνη» είπε ο Γιώργος Καρούσης.

«Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό;»

Ο Γιώργος Καρούσης ζητά επίσης να αποκαλυφθούν ποιοι έγραψαν αυτή την ανακοίνωση, καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο.

«Είναι ανυπόγραφο, πίσω από την ανωνυμία είναι πολύ εύκολο να κρύβεσαι.

»Λέει παλαιστινιακή κοινότητα, αλλού είδα παλαιστινιακή παροικία, κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι τελικά.

»Εκφράζουν όλους τους παλαιστινίους της Ελλάδος; Δεν ξέρω» δηλώνει.

Όσο για τα όσα γράφει η ανακοίνωση, ο κ. Καρούσης αναφέρει πως φαίνεται να εννοούν ότι δεν ήταν τυχαίο το χτύπημα.

«Μήπως θέλει να μας πει η Παλαιστινιακή Κοινότητα, ότι το χτύπημα ήταν στοχευμένο κατά ισραηλινών στρατιωτών;

»Δεν νομίζω ότι ένα παιδάκι με ένα σορτσάκι και ένα τάμπλετ στα χέρια να κάνει εργασία να ήταν ο εχθρός αυτών που έκαναν αυτή την ενέργεια.

»Αυτή η ανακοίνωση δυναμιτίζει ενέργειες αυτής της μορφής και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ήταν μέλος του ισραηλιτικού στρατού και καλά του έκαναν.

»Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να συνδέσουν και αν θέλουν να επιβραβεύσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες» τονίζει ο θείος του 26χρονου.

«Δεν πήγε την επιστράτευση»

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Καρούσης ο Ιωνάς ήταν πολύ καλό και ευγενικό παιδί και μάλιστα όταν υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό επέλεξε να μην είναι σε μονάδα μάχης, ενώ όταν έγιναν οι επιστρατεύσεις δεν πήγε.

«Ήταν το καλύτερο παιδί, το πιο καλόψυχο και ευγενικό.

»Μάλιστα όταν πήγε στον στρατό επέλεξε να πάει σε διοικητική μονάδα και όχι μάχιμη και τώρα στις δυο επιστρατεύσεις, επέλεξε να μην πάει.

»Για αυτό ήταν στο πανεπιστήμιο και όχι στον στρατό» δηλώνει ο κ. Καρούσης.

Δείτε τι δήλωσε ο θείος του Ιωνά:

Η προκλητική ανάρτηση στο Facebook

Μετά τη δολοφονία του Ιωνά Καρούση, η παλαιστινιακή κοινότητα έκανε ανάρτηση στο Facebook σχολιάζοντας πως ο 26χρονος δεν επέλεξε να ζήσει μία ειρηνική ζωή στην Ελλάδα αλλά έγινε μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Ο Ίωνας δεν ήταν ένας απλός Έλληνας πολίτης που επισκέφτηκε το Ισραήλ.

»Ήταν Ισραηλινός στρατιώτης που υπηρέτησε και πολέμησε στην Γάζα για το Σιωνιστικό μόρφωμα.

»Αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ ακολουθώντας τους γονείς του, σε έναν τόπο σύγκρουσης που διαιωνίζει την γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού Λαού.

»Η ευθύνη για τον θάνατό του βαραίνει αποκλειστικά το Ισραήλ.

»Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε γιατί ένας Έλληνας πολίτης δεν επέλεξε να ζήσει μια ειρηνική ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους του στην Ελλάδα και αποφάσισε να αποτελεί μέρος μιας στρατιωτικής δύναμης που είναι υπεύθυνη για την κατοχή και την ταλαιπωρία ενός άλλου έθνους.

»Αυτή η τραγωδία χρησιμεύει ως υπενθύμιση των ευρύτερων συνεπειών του πολέμου και της κατοχής, όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους αλλά και για άτομα από άλλες χώρες που μετέχουν και είναι συνένοχοι των εγκλημάτων πολέμου», έγραφε η ανάρτηση.

Η κηδεία του 26χρονου από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει το Σάββατο στις 12.00 στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ακριβώς την ίδια ώρα θα γίνει και το μνημόσυνο του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις αναρτήσεις της κοπέλας του Μαργαρίτας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης είπε ότι η ΜΕΡΙΚΗ οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι η πλήρης; Πάει καλά; Αγνοεί ότι η ΑΟΖ μας φτάνει μέχρι την Κύπρο;

Αλί Χαμενεΐ: Οι μουσουλμάνοι έχουμε κοινό εχθρό το Ισραήλ – Με τη βοήθεια του Θεού θα το καταστρέψουμε

Ισχυρότατο «χειρουργικό πλήγμα» του Ισραήλ κατά του διαδόχου του Νασράλα – Άγνωστη η τύχη του

Ο φοβισμένος συνωμοσιολόγος Ερντογάν «ξορκίζει» τον διαμελισμό της Τουρκίας κηρύττοντας μίσος και τζιχάντ κατά του Ισραήλ

Γερμανία: Γιόρτασαν την επανένωση με συνθήματα κατά των πολέμων και του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»
«Την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής από...