Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο αντάρτικο στη ΝΔ: 8 βουλευτές κατά Γεωργιάδη-Κεραμέως και Γ. Βλάχος κατά Χατζηδάκη

Νέο αντάρτικο στη ΝΔ:  8 βουλευτές κατά Γεωργιάδη-Κεραμέως και Γ. Βλάχος κατά Χατζηδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διπλό χτύπημα, από βουλευτές της ΝΔ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δύο εβδομάδες μετά το γαλάζιο «αντάρτικο» των «11», που τότε είχε ως στόχο τα «κόκκινα δάνεια» και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Τώρα στόχος μιας οκτάδας βουλευτών, με άλλη σύνθεση από τους «11» αλλά και με εμφανές εσωκομματικό αποτύπωμα, έγιναν η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, θίγοντας ένα επίσης «κοινωνικό» ζήτημα: τη συμμετοχή των χαμηλοσυνταξιούχων στα φάρμακα.

Η νέα σκληρή κριτική κατά Γεωργιάδη και Κεραμέως, ήρθε υπό τη μορφή μιας τετρασέλιδης ερώτησης προς την κυρία Κεραμέως και τον κ. Γεωργιάδη, αφορά το εάν θα επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν σήμερα τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ και ζητούν να πληροφορηθούν τον ακριβή αριθμό των δυνητικών δικαιούχων και το κόστος μιας τέτοιας απόφασης.

Η ερώτηση των οκτώ βουλευτών της ΝΔ –Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης– καταγράφεται ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από την ερώτηση των «11» (που έγιναν δέκα καθώς ο Μάριος Σαλμάς ως γνωστόν αποπέμφθηκε από την ΚΟ της ΝΔ) για τα κόκκινα δάνεια.

Οι «οκτώ» θεωρούνται βουλευτές που επηρεάζονται από τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, είχαν ασκήσει κριτική σε εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τις ευρωεκλογές και όλοι τους είτε είχαν καταψηφίσει τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είτε είχαν επιλέξει την αποχή.

Νέο χτύπημα από τον Γ. Βλάχο

Παράλληλα, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών επανερχόμενος στην ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να απαντήσει προφορικά στον βουλευτή της ΝΔ μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής, μάλιστα, σημειώνει προς τον υπουργό ότι «μετά την απάντησή σας στην κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών» και ρωτάει αν «υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε πανικό ο Μητσοτάκης για το αν Καραμανλής και Σαμαράς θα παραβρεθούν στα «γενέθλια» της ΝΔ

Ν. Παππάς: Θεωρεί ο Μητσοτάκης πως η στρατηγική της «Γαλάζιας Πατρίδας» μπορεί να είναι συμβατή με τα «Ήρεμα νερά»;

Ν. Παππάς: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής

Ρένα Δούρου: Επικίνδυνη για τη χώρα η εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση MEGA: Στο 23% η ΝΔ – Μόλις ένας στους τέσσερις πολίτες επικροτεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»
«Την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική που δημιουργήθηκε για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής από...