Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ θα εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» στο Ιράν – Θα βομβαρδίσει το ιρανικό πετρέλαιο

Το Ισραήλ θα εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» στο Ιράν – Θα βομβαρδίσει το ιρανικό πετρέλαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ιράν, Ισραήλ, Πετρέλαιο,

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και περιμένει την απάντηση του Ισραήλ μετά τη μαζική επίθεση του Ιράν εναντίον του με πυραύλους.

Μπροστά στον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού περιφερειακού πολέμου, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν στην ιστοσελίδα Axios ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» στη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης 1/10 μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα αντίποινα αυτά θα μπορούσαν να στοχεύσουν εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου μέσα στο Ιράν και άλλες στρατηγικές τοποθεσίες.

Το Ιράν απείλησε ότι αν το Ισραήλ απαντήσει με βία στους σχεδόν 200 πυραύλους που εκτόξευσε την Τρίτη 1/10, θα επιτεθεί ξανά.

Αν συμβεί αυτό, Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σημειώνει το Axios.

«Έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα απαντήσουν οι Ιρανοί σε μια επίθεση, αλλά λαμβάνουμε υπόψη μας την πιθανότητα να τα δώσουν όλα, κάτι που θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πολλοί ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν ως πιθανό στόχο, αλλά ορισμένοι λένε ότι οι στοχευμένες δολοφονίες και η εξουδετέρωση των συστημάτων αεράμυνας του Ιράν είναι επίσης πιθανές.

Η ισραηλινή απάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη καθώς και μυστικές επιχειρήσεις παρόμοιες με εκείνη που σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη πριν από δύο μήνες.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι μετέφεραν ότι στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που συνεδρίασε μετά την επίθεση του Ιράν αποφασίστηκε να υπάρξει στρατιωτική απάντηση, χωρίς όμως να υπάρξει ξεκάθαρη απόφαση σχετικά με το ποια θα είναι αυτή η απάντηση.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Axios ότι ένας από τους λόγους που δεν ελήφθη απόφαση είναι γιατί η ισραηλινή πλευρά θέλει να διαβουλευτεί με την κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς η Ιερουσαλήμ θέλει να συντονιστεί με την Ουάσιγκτον δεδομένων των στρατηγικών διαστάσεων που θα έχει μια τέτοια απάντηση στο Ιράν.

Σε μια νέα απάντηση του Ιράν, αν υπάρξει επίθεση του Ισραήλ, θα απαιτήσει αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ και πιθανώς επιπλέον επιχειρησιακή αμερικανική υποστήριξη, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας είχε σύσκεψη με τους στρατηγούς για την κρίση στη Μέση Ανατολή και την ελληνική ομογένεια στην περιοχή

ΥΠΕΞ: Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στον σταθμό του τρένου στο Τελ Αβίβ

Η χειραψία που «λέρωσε» το χέρι του Νασράλα και βοήθησε τους Ισραηλινούς να τον ανιχνεύσουν

Επίθεση στο Ισραήλ: «Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει το Ιράν, τότε είναι ταπείνωση»

Το Ιράν «έριξε» 181 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ παραμονή της εβραϊκής πρωτοχρονιάς – Γρήγορη ενημέρωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr