Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε το Σάββατο 28/9 τους μουσουλμάνους να «παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του … μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)».

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε:

«Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο 28/9 ότι έπληξε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερους από 140 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ΄όπου το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ σε υποστήριξη της παλαιστινιακής τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την Παρασκευή 27/9 βράδυ, ο στρατός έπληξε περισσότερους από 140 στόχους (…) της Χεζμπολάχ, κυρίως εκτοξευτήρες (ρουκετών) που έθεταν στο στόχαστρο Ισραηλινούς αμάχους, κτήρια στα οποία είχαν αποθηκευτεί όπλα (…) και άλλες εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών (…) στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού συνεχίζονται το Σάββατο 28/9.

Οι μάρτυρες δήλωσαν πως καπνός φαίνεται να υψώνεται από την περιοχή.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγή ασφαλείας του Λιβάνου που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ένα νέο ισραηλινό πλήγμα στοχοποίησε το Σάββατο 28/9 τη νότια Βηρυτό, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα εντατικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επλήγη ένα κτήριο.

Το υπουργείο Μεταφορών του Λιβάνου είπε σε ένα ιρανικό αεροπλάνο να μην εισέλθει στον εναέριο χώρο του αφού το Ισραήλ προειδοποίησε τις υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Βηρυτού ότι θα χρησιμοποιούσε «βία» αν το αεροπλάνο προσγειωνόταν, δήλωσε πηγή στο υπουργείο την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή είπε πως δεν είναι σαφές τι βρισκόταν πάνω στο αεροπλάνο.

«Η προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε η πηγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς οι Ισραηλινοί έφτασαν στα ίχνη του Χασάν Νασράλα και τον σκότωσαν

Επιβεβαίωσε η Χεζμπολάχ – Ο Χασάν Νασράλα νεκρός

Φυγαδεύτηκε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ

Ισραήλ: «Εξαλείφθη» ο επικεφαλής της Χαμάς στη νότια Συρία

Δυτικές χώρες σε πολίτες τους: Φύγετε από τον Λίβανο ΤΩΡΑ – Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr