Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στον Λίβανο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, τόνισε τη σημασία της «ισχυρής προετοιμασίας» για μια χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ανέφερε ότι η εκστρατεία έχει μεταβεί σε μια νέα φάση, ξεκινώντας με σημαντικά χτυπήματα στις δυνατότητες και το προσωπικό των πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Κατά την παρατήρηση μιας άσκησης προσομοίωσης χερσαίων επιχειρήσεων, ο Γκόρντιν τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής της κατάστασης ασφάλειας μέσω της ετοιμότητας για έναν ελιγμό εδάφους στον Λίβανο.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο – Κάλεσε νέες εφεδρείες

Στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου βρίσκεται πλέον η Μέση Ανατολή καθώς η σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώνεται με τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης των IDF, υποστράτηγο Όρι Γκόρντιν, να λέει ότι ο στρατός πρέπει να είναι «σθεναρά προετοιμασμένος» για μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο.

«Μπήκαμε σε μια άλλη φάση της εκστρατείας…

»Η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, με έμφαση στις ικανότητες και ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στους διοικητές και τα μέλη της οργάνωσης», είπε ο Γκόρντιν κατά την επίσκεψή του την Τρίτη 24/9 σε άσκηση προσομοίωσης χερσαίας επιχείρησης στον Λίβανο.

«Πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας.

»Πρέπει να είμαστε πολύ σθεναρά προετοιμασμένοι για να εισέλθουμε στο Λίβανο σε έναν ελιγμό εδάφους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε μία εξέλιξη που ενισχύει του φόβους ότι μία χερσαία επίθεση στον Λίβανο είναι προ των πυλών, ο Ισραηλινός Στρατός κάλεσε σε νέες εφεδρείες για επιχειρησιακές δραστηριότητες στο βόρειο μέτωπο του πολέμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «αυτό θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ και τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Τετάρτη 25/9 ότι κατέρριψε έναν πύραυλο της Χεζμπολάχ που εκτοξεύτηκε στο Τελ Αβίβ, την πρώτη φορά που η πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν έβαλε άμεσο στόχο την πόλη, γεγονός που σηματοδοτεί ότι παραμένει απρόθυμη να υποχωρήσει μετά από μια σειρά ισραηλινών επιθέσεων που έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους ανώτατους διοικητές της ομάδας.

Ο πύραυλος, για τον οποίο η Χεζμπολάχ είπε ότι είχε στόχο την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, τη Μοσάντ, δεν προκάλεσε ζημιές ή τραυματισμούς στο Τελ Αβίβ.

Η πλήρης έκταση της ζημιάς στο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ από τις ισραηλινές επιδρομές δεν είναι σαφής και δεν μπορεί να προσδιοριστεί εάν έχουν εξαλειφθεί οι δυνατότητές της να προχωρήσει σε επιθέσεις βαθιά στο Ισραήλ.

Η επίθεση ωστόσο προς το Τελ Αβίβ είναι ανησυχητικό σημάδι μετά από μια εβδομάδα ραγδαίας κλιμάκωσης των συγκρούσεων.

Οι ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 25/9 με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον πέντε χωριών, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε ορεινές περιοχές μακριά από τα προπύργια της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη 25/9 ότι έπληξε 60 στόχους που ανήκουν στη διεύθυνση πληροφοριών της Χεζμπολάχ.

«Τα πλήγματα κατέστρεψαν εργαλεία συλλογής πληροφοριών, κέντρα διοίκησης και πρόσθετη υποδομή που χρησιμοποιούσε ο εχθρός για να δημιουργήσει μια εκτίμηση για την κατάσταση πληροφοριών», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, λένε Ιράκ, Αίγυπτος και Ιορδανία

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο με στόχο τα κεντρικά της Μοσάντ – Τα τζιχάντια «κλαίνε» στον ΟΗΕ και ζητάνε ειρήνη

Αλέξης Τσίπρας: «Προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απέναντι σε τουρκικές προκλήσεις»

Βηρυτός: Νεκρός ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ Ιμπραήμ Κουμπάισι από ισραηλινό πλήγμα

Ελληνικά μαχητικά πέταξαν μέχρι την Κύπρο «ξεσκίζοντας» την ανύπαρκτη «Γαλάζια Πατρίδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr