Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση ντρόουν σε αμερικανική βάση στη Συρία – Πολλοί τραυματίες (φωτο)

Επίθεση ντρόουν σε αμερικανική βάση στη Συρία – Πολλοί τραυματίες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τελευταία επίθεση με ντρόουν σε βάση των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία τραυμάτισε αρκετούς Αμερικανούς και προσωπικό του Διεθνούς Συνασπισμού, μετέδωσε το Reuters το Σάββατο 10/8 επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ενώ κανένας από τους τραυματισμούς από την επίθεση δεν ήταν σοβαρός, ορισμένο στρατιωτικό προσωπικό ελέγχεται για πιθανές τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο.

Επιπλέον, πολλοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση αργά την Παρασκευή 9/8 με επιδρομή drone στη βάση – στρατιωτικό αεροδρόμιο Κχαράμπ αλ Τζιρ κοντά στην πόλη Ρμελάν στη βορειοανατολική Συρία.

Αρχικά, ο στρατός των ΗΠΑ δεν ανέφερε τραυματισμούς από την επίθεση, αλλά περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι κάποιο προσωπικό υπέστη ελαφρά τραύματα, όπως εισπνοή καπνού, και μεταφέρθηκαν για ασφάλεια.

Αυτό το περιστατικό είναι η δεύτερη σημαντική επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν προηγουμένως συνδεθεί με παραστρατιωτικούς που υποστηρίζονται από το Ιράν.


Οι δυνάμεις των ΗΠΑ σε ολόκληρη τη Συρία έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά από μια μεταμεσονύκτια επίθεση από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν σε μία από τις αμερικανικές βάσει τους στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ένα ένοπλο drone στόχευσε απευθείας την αεροπορική βάση Kharab al-Jir στην περιοχή Ρμελάν της Χασάκα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και πυρκαγιές εντός της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, η επίθεση ώθησε τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενισχύσει τόσο την υλικοτεχνική όσο και τη στρατιωτική υποστήριξη στις βάσεις του σε όλη τη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία έχουν υποστεί 135 επιθέσεις από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν από τις 19 Οκτωβρίου 2023.

Η πλειονότητα αυτών των επιθέσεων επικεντρώθηκε στο εργοστάσιο φυσικού αερίου Conoco, στο πεδίο πετρελαίου Αλ Ομάρ στην ανατολική περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ και στη βάση Αλ Σαντάντι στην ύπαιθρο της περιφέρειας της Χασάκα.

Η πρόσφατη κλιμάκωση έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη βορειοανατολική Συρία, με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να εμπλέκονται σε συγκρούσεις με συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι SDF να αποκλείουν ουσιαστικά όλες τις διαδρομές προς περιοχές της Χασάκα που ελέγχονται από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ορισμένοι από το προσωπικό των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους νοσηλεύτηκαν για δηλητηρίαση από καπνό και μικροτραυματισμούς μετά από επίθεση με ντρόουν που έπληξε τον αεροδιάδρομο στη βάση Kharab al Jir την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας ανέφερε το παραπάνω στο Al Arabiya English.

Ο αμερικανικός στρατός αρχικά υπολόγισε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά μια πιο προσεκτική εξέταση διαπίστωσε ότι κάποιο προσωπικό είχε υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς.

Ορισμένοι από αυτούς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για την αξιολόγηση της παρουσίας τυχόν τραυματικών εγκεφαλικών βλαβών, ενώ αρκετοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία για περαιτέρω ελέγχους «ως ακραία προφύλαξη».

Το drone προκάλεσε ζημιές σε πολλές κατασκευές στη βάση, οι οποίες ακόμη αξιολογούνται.

Ωστόσο, οι στρατιωτικές Αρχές τόνισαν ότι τα γρήγορα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν περιόρισαν τον αντίκτυπο της επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόβοι ότι θα «ξεφύγει» η τιμή του πετρελαίου – Σενάρια ακόμη και 250 δολάρια το βαρέλι

Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν

Θέμα ωρών η αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Μπορεί να εξαπολυθεί επίθεση από το Ισραήλ στο Ιράν «σε άμεσο χρονικό διάστημα»

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να «τσακίσει» Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr