Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Φοβάται ακόμα και να συζητήσει ο αποσχιστής Τατάρ – Οργή στην Κύπρο για τον Γεραπετρίτη

Χριστοδουλίδης: Φοβάται ακόμα και να συζητήσει ο αποσχιστής Τατάρ – Οργή στην Κύπρο για τον Γεραπετρίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εάν υπάρχει άρνηση από αποσχιστικής/κατοχικής τουρκοκυπριακής πλευράς στην πρόσκληση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τριμερή συνάντηση αυτό αποτελεί απαξίωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη προς τον ΓΓ των ΗΕ και τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, όπως ανέφερε την Κυριακή 4/8 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στην Ιερά Μονή Κύκκου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Τατάρ ότι δεν υπάρχει έδαφος για Τριμερή Συνάντηση και ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, είπε ότι «δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Τατάρ.

»Όπως μου τις μεταφέρετε, εάν ισχύουν αυτές οι δηλώσεις είναι ένδειξη απαξίωσης πρωτίστως προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, αλλά την ίδια στιγμή και προς τη διεθνή κοινότητα, τον ίδιο τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και την ΕΕ.

»Ο ΓΓ, τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησαν να υπάρξει αυτή η συνάντηση.

»Αυτός που φαίνεται να έχει αδυναμία με τις θέσεις του, τις θέσεις που προβάλλει, είναι ο κ. Τατάρ που φαίνεται, στη βάση αυτού που μου έχετε μεταφέρει, ότι φοβάται ακόμη και να συζητήσει.

»Εν πάση περιπτώσει, όμως, θα δούμε».

Ερωτηθείς αν υπάρχει έδαφος για Τριμερή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «ο ΓΓ έκρινε ακριβώς ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση που στόχο είχε να ανοίξει τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

»Μιλάμε πολύ συγκεκριμένα εδώ και καιρό.

»Και με τον ΓΓ, που τον είδα και πρόσφατα στο Παρίσι και είχαμε συζητήσει για τη συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά και με την κα Ολγκίν, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ, με την ΕΕ, και όλα αυτά οδήγησαν στην απόφαση, όπως την ανακοίνωσα χθες βράδυ, στο να βολιδοσκοπηθώ για συνάντηση με τον ΓΓ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στις 13 Αυγούστου, στη Νέα Υόρκη, ακριβώς για να συζητήσουμε και να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των συνομιλιών.

»Επαναλαμβάνω, δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Τατάρ, αλλά πρωτίστως είναι απαξίωση προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, αλλά και προς τον ίδιο τον ΓΓ του ΟΗΕ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι άρα δεν έχει απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά, είναι βολιδοσκόπηση και η βολιδοσκόπηση σημαίνει επίσημα, συγκεκριμένη ημερομηνία, 13 Αυγούστου, για να είμαστε στη Νέα Υόρκη, να συναντηθούμε, ακριβώς για αυτό το πράγμα.

»Και για να καταλήξουμε εκεί έγινε ολόκληρη προεργασία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πλάνο β’, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε «θα συνεχίσουμε.

»Για μας δεν υπάρχει δεύτερο πλάνο που αφορά τη μη επίλυση του Κυπριακού. Η στασιμότητα εκείνον που ευνοεί είναι τον κ. Τατάρ και όλους αυτούς που θέλουν να μην υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, να μην επανενωθεί η πατρίδα μας.

»Για μας δεν υπάρχει πλάνο β΄, πέραν της επανένωσης της πατρίδας μας.

»Όλο αυτόν τον καιρό, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, εργαζόμαστε πολύ συγκεκριμένα για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

»Υπάρχουν πολλά προβλήματα, απογοητεύσεις, δυσκολίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε λεπτό να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

»Επαναλαμβάνω, οι δηλώσεις που μου έχετε μεταφέρει είναι μια πλήρης απαξίωση από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη προς τα Ηνωμένα Έθνη, προς την ΕΕ, αλλά και προς τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας».

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, έστω και αν δεν υπάρξει Τριμερής Συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν χρειάζεται να μεταβώ στη Νέα Υόρκη ακόμη και αύριο για να συναντήσω τον ΓΓ, αν ο ίδιος το κρίνει αναγκαίο, θα το πράξω.

»Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με τον ΓΓ στο Παρίσι, μιλήσαμε και για τη συγκεκριμένη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη.

»Από κει και πέρα θα είμαστε σε επαφή με τα ΗΕ για να δούμε τα επόμενα βήματα.

»Αν κρίνει ο ΓΓ, είμαι έτοιμος να μεταβώ και αύριο».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ενδείξεις από την Τουρκία ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί η στάση της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους της Τουρκίας και δεν θέλω να πω οτιδήποτε για τη στάση της Τουρκίας.

»Έχουμε μια δήλωση, όπως μου τη μεταφέρατε, αυτή είναι η ουσία.

»Από κει και πέρα το τι θα πράξει η Τουρκία προς τον κ. Τατάρ ή προς τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΓΓ, δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους της Τουρκίας».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας περί νέων στοιχείων, για τις οποίες υπήρξε αντίδραση από πολιτικά κόμματα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόταν στην τουρκική στάση και μιλάμε καθημερινά και με τον κ. Γεραπετρίτη και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και εγώ και ο Υπουργός Εξωτερικών.

»Αυτή η προσπάθεια –πιο συγκεκριμένα για τη συνάντηση της 13ης Αυγούστου– είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που εργαζόμαστε εδώ και καιρό για να επιτευχθεί.

»Να σας θυμίσω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε δει στις ΗΠΑ τον ΓΓ των ΗΕ, συζήτησαν για αυτή τη συγκεκριμένη συνάντηση, για το ποιος ήταν ο στόχος, πώς θα κινηθούν τα Ηνωμένα Έθνη, μέσα σε ποιο πλαίσιο, τα διαδικαστικά όλα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει αυτή η συνάντηση και έγινε μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η βολιδοσκόπηση».

Ερωτηθείς είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν καμιά απολύτως διάσταση απόψεων ή διαφορετικές προσεγγίσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση».

Κληθείς να πει αν η δήλωση περί έλλειψης πολιτικής γενναιότητας αφορούσε την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά και αφορά την τουρκική πλευρά και όχι εμάς.

»Το αποδεικνύουμε στην πράξη.

»Και τα 14 μονομερή μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και τα σημαντικά μηνύματα με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Απριλίου και η συνεχής μας ετοιμότητα, είτε για άτυπη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τατάρ ή σε επίπεδο διαπραγματευτών ή άτυπη πενταμερή διάσκεψη, σε όλα αυτά βλέπουμε απέναντι μας μια αρνητική τουρκική στάση.

»Αλλά δεν είμαι εδώ για να εμπλακώ σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, δεν μας ευνοεί -και θέλω να είμαι ξεκάθαρος– ακόμη και αν η έλλειψη προόδου οφείλεται στην τουρκική πλευρά.

»Είναι η δική μας πατρίδα υπό κατοχή και εμείς θα συνεχίσουμε και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε τον στόχο της επανένωσης».

Οργή κατά Γεραπετρίτη στην Κύπρο: Τα μειοδοτικά σχέδια και οι φωνές που ζητούν παραίτηση

Πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο προσκήνιο και –κυρίως- στο παρασκήνιο, οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη 1/8 στον ΣΚΑΪ ότι «η ακινησία και η αδράνεια στο Κυπριακό, η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας οδήγησε δυστυχώς σε πιο ακραίες θέσεις την Τουρκία».

Η συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ (1/8/2024):

Μετά τον καταξιωμένο καθηγητή Ιωάννη Μάζη που πέρασε πριονοκορδέλα τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας γι’ αυτή τη δήλωση, σειρά πήρε ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής, νομικός, δημοσιογράφος και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών σπουδών, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Ο έγκριτος αναλυτής μιλώντας στο κυπριακό Sigmalive εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ.Γεραπετρίτη, ενώ μετέφερε και πληροφορίες από την κυπριακή Κυβέρνηση, που όπως είπε «δεν επιδέχονται αμφισβήτησης», ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ενόχληση στη Λευκωσία από τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ελλάδας περί «έλλειψης πολιτικής γενναιότητας».

Μάλιστα, σχολίασε ότι μια τολμηρή κίνηση από πλευράς Νίκου Χριστοδουλίδη, θα ήταν να ζητήσει την άμεση παραίτηση του κ. Γεραπετρίτη για «προσβολή έναντι των Ελλήνων της Κύπρου και του ιδίου»!

«Πώς δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον προσβάλλει δημόσια ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;» ρώτησε επίσης ο έμπειρος αναλυτής, ο οποίος έθεσε επί τάπητος τα σενάρια για την εξέλιξη του Κυπριακού, τα οποία μόνο ευοίωνα δεν είναι, με την μειοδοτική πολιτική των υποκλίσεων που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και το Μαξίμου.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Χαραλαμπίδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε λάθος δρόμο και «αργά ή γρήγορα είτε θα συγκρουστεί με την Αθήνα, είτε θα υποταχθεί στην Αθήνα, η οποία υπό τις υφιστάμενες συνθήκες υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις, δίνει συγχωροχάρτι στην Άγκυρα»!

Κατά τον πολιτικό αναλυτή, η Αθήνα «στο τέλος θα φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο το εξής: ή θα δεχτείς, θα του πει, τη λύση που σου λέμε, δηλαδή μια συγκαλυμμένη λύση των δύο κρατών, με τι θα εμπλουτιστεί όπως λέει ο κ. Γεραπετρίτης η νέα πρωτοβουλία;

»Ποια είναι τα νέα στοιχεία; Τα νέα στοιχεία θα είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου, δηλαδή η συγκαλυμμένη ισότιμη κυριαρχία και τα δύο κράτη.

»Άρα θα πει στον Πρόεδρο, ή θα δεχτείς διχοτόμηση και θα την υπογράψεις, ή θα σε εγκαταλείψουμε πλήρως και πάλι θα πάει η Κύπρος σε διχοτόμηση».

Η ανάλυση και οι πληροφορίες του Γιάννου Χαραλαμπίδη:

«Σφόδρα ενοχλημένη η Λευκωσία από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη γιατί τα πυρά για την “έλλειψη γενναιότητας” απευθύνονται στην πραγματικότητα, πρώτον προς τον κυπριακό λαό που απέρριψε το σχέδιο Ανάν, αυτή είναι η πρώτη ερμηνεία της Λευκωσίας και δεύτερον, απευθύνονται προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον Υπουργό Εξωτερικών, διότι αυτοί ήταν στο Κρανς Μοντανά.

»Αν δεν επιδείχθηκε γενναιότητα, δεν επιδείχθηκε γενναιότητα στο Κρανς Μοντανά και στην περίπτωση του σχεδίου Ανάν. Θα μπορούσαμε να πούμε στον κ.Γεραπετρίτη το εξής:

»Ότι η λογική των δύο κρατών και η τουρκική θέση των δύο κρατών δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης “γενναιότητας” αλλά είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εισηγείται ο κ. Γεραπετρίτης.

»Δηλαδή των δύο ισότιμων συνιστώντων κρατών με πολιτική ισότητα που οδήγησαν την Τουρκία στα δύο κράτη με ισότιμη κυριαρχία.

»Υπενθυμίζουμε δε στον κ.Γεραπετρίτη που είναι και καθηγητής πανεπιστημίου μάλιστα, απόφοιτος της Οξφόρδης έτσι;

»Άρα δεν δικαιούται να έχει άγνοια των πολιτικών και ιστορικών του ευθυνών, ότι η ισότιμη κυριαρχία ετέθη από το 1974 από τον Ετζεβίτ.

»Η πολιτική ισότητα την οποία επαγγέλλεται είχε τεθεί προηγουμένως από όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις. Άρα δεν είναι κάτι νέο.

»Αυτό δηλαδή που υποστηρίζει ο κ. Γεραπετρίτης, η πολιτική ισότητα, όπως και η Λευκωσία, τα δύο συνιστώντα κράτη, ήταν τουρκικές θέσεις.

»Άρα η γενναιότητα του κ. Γεραπετρίτη αποτυπώνεται πάνω στις υποκλίσεις του προς τον Τούρκο Πρόεδρο;

»Αυτή είναι η γενναιότητα; Δηλαδή να υποκλιθούμε στον Τούρκο Πρόεδρο με γενναιότητα;

»Ο κ. Γεραπετρίτης τι μας λέει;

»Μας λέει, ή θα σας πουλήσουμε, ή καλύτερα, για να μην τσακωθούμε, θα πουληθείτε μόνοι σας.

»Η θέση μου για τον κ. Γεραπετρίτη είναι η εξής:

»Αφού είναι τόσο εύκολο να δώσει λύση στο Κυπριακό, αντί να δώσουμε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τουρκική διοίκηση, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση κι οτιδήποτε στο πλαίσιο ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας, αν τολμά ας δώσει δύο νησιά του Αιγαίου ή τον Πειραιά, στον οποίον ο κ. Γεραπετρίτης μεγάλωσε.

»Γιατί; Διότι τον πόλεμο του 1974 δεν τον χάσαμε μόνοι μας.

»Τον χάσαμε μαζί με την Ελλάδα.

»Είναι εύκολο ο κ. Γεραπετρίτης αφού υποκλίνεται στον Τούρκο Πρόεδρο, μετά να μας λέει για γενναιότητα.

»Τώρα αποκαλύπτεται και τι εννοεί και ο Πρόεδρος (σ.σ. Νίκος Χριστοδουλίδης) ότι χρειάζονται τολμηρές κινήσεις.

»Είναι οι γενναιότητες του κ. Γεραπετρίτη;

»Δηλαδή να μην επανορθώσει το σφάλμα του Κρανς Μοντανά ή του Σχεδίου Ανάν;

»Κι ο κ. Πρόεδρος θα πρέπει να απαντήσει.

»Κατά την άποψή μας πάλι, μια τολμηρή κίνηση μπορεί να ζητήσει ο κ. Πρόεδρος: την άμεση παραίτηση του κ. Γεραπετρίτη για προσβολή έναντι των Ελλήνων της Κύπρου και του ιδίου.

»Πώς δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον προσβάλλει δημόσια ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;

»Αυτή δεν είναι διαφορά, είναι μέγιστη προσβολή.

»Συνεπώς η οποιαδήποτε σύσταση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η εξής:

»Ότι βρίσκεται σε λάθος δρόμο, αργά ή γρήγορα είτε θα συγκρουστεί με την Αθήνα, είτε θα υποταχθεί στην Αθήνα, η οποία υπό τις υφιστάμενες συνθήκες υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις, δίνει συγχωροχάρτι στην Άγκυρα και στο τέλος θα φορτώσει στον Κύπριο Πρόεδρο το εξής:

»ή θα δεχτείς, θα του πει, τη λύση που σου λέμε, δηλαδή μια συγκαλυμμένη λύση των δύο κρατών, με τι θα εμπλουτιστεί όπως λέει ο κ. Γεραπετρίτης η νέα πρωτοβουλία;

»Ποια είναι τα νέα στοιχεία;

»Τα νέα στοιχεία θα είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου, δηλαδή η συγκαλυμμένη ισότιμη κυριαρχία και τα δύο κράτη.

»Άρα θα πει στον Πρόεδρο, ή θα δεχτείς διχοτόμηση και θα την υπογράψεις, ή θα σε εγκαταλείψουμε πλήρως και πάλι θα πάει η Κύπρος σε διχοτόμηση.

»Άρα έχει μπει ο Πρόεδρος σε ένα αδιέξοδο που ή τώρα απεγκλωβίζεται με μια τολμηρή δήλωση, πρώτον, παραίτηση Γεραπετρίτη και μετά την παραίτηση Γεραπετρίτη να ζητήσει εκλογές και σε Κύπρο και σε Ελλάδα για να καθορίσουμε τι μορφή λύσης θέλουμε και να πάμε στα Ηνωμένα Έθνη και στην ΕΕ και να ζητήσουμε το εξής:

»Αυτό που είπε ο Πρόεδρος και αυτό που είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απελευθέρωση.

»Διότι απελευθέρωση σημαίνει η αποκατάσταση της παραβιασθείσας εννόμου τάξεως από την Τουρκία, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής μεταξύ δύο κρατιδίων που θα συνυπάρξουν στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας συνομοσπονδιακού χαρακτήρα ή οτιδήποτε άλλο.

»Άρα αυτή είναι η τολμηρή απόφαση που θα πρέπει να λάβει ο Πρόεδρος και τα συνεπακόλουθα όπως τα έχουμε πει, δηλαδή παραίτηση του κ. Γεραπετρίτη».

Πώς απαντά η Αθήνα στις επικρίσεις για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη

Υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για επανεκκίνηση συνομιλιών η παρερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα σε σχέση με την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ. 

«Η παρερμηνεία των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, όπου η προφανής δήλωσή του ήταν ότι η έλλειψη πολιτικής γενναιότητας  αφορούσε στην Τουρκία, οδηγώντας το  Κυπριακό σε ακινησία και πιο ακραίες θέσεις, υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση των συνομιλιών», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «σε πείσμα όσων πρεσβεύουν την αδράνεια, θα συνεχίσει, σε πλήρη σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, τη  μεγάλη εθνική προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποθρασύνθηκε ο Φιντάν μετά τη συνάντηση με Γεραπετρίτη: Θέτει εκ νέου θέμα «”τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη» και ζητά από την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις

Τουρκικό «τσίρκο»: Η Τουρκία δικάζει 20 φουκαράδες και καθαρίστριες για πράκτορες της Μοσάντ

Πυρά Ερντογάν κατά Μπάιντεν για τους ATACMS: «Η προσέγγιση “ας καταστραφεί ο κόσμος έπειτα από μένα” δεν οδηγεί πουθενά»

Ο ψυχασθενής Ερντογάν θέλει ο Τραμπ να αποκηρύξει Ισραήλ και Κούρδους

Αλαλούμ στο ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...