Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα αγνοούνται 1.300 παιδιά Γιαζίντι που σκλάβωσε το Ισλαμικό Κράτος

Ακόμα αγνοούνται 1.300 παιδιά Γιαζίντι που σκλάβωσε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μοίρα περίπου 1.300 παιδιών Κούρδων Γιαζίντι από το Ιράκ παραμένει ακόμα άγνωστη 10 χρόνια μετά τη γενοκτονία που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Σιντζάρ (Σένγκαλ) στην επαρχία της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε την Πέμπτη 1/8 η ΜΚΟ «Save the Children».

Η «Save the Children» σημείωσε ότι από τα 1.300, περίπου 300 με 400 από τα παιδιά είναι πιθανότατα ακόμη κάτω των 18 ετών, προσθέτοντας ότι περίπου 2.000 παιδιά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία Nadia».

Τον Αύγουστο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκε στην κοινότητα των Γιαζίντι στο Ιράκ, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι και απαγάγοντας-σκλαβώνοντας τουλάχιστον 6.800 κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ηττήθηκε εδαφικά τον Μάρτιο του 2019 από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι SDF κατάφεραν να απελευθερώσουν εκατοντάδες Γιαζίντι στη Συρία μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο τελευταίο του προπύργιο στην πόλη Μπαγκούζ στην περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ , στην ανατολική Συρία. Ωστόσο, πολλοί σκλαβωμένοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τη «Save the Children», το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκότωσε, αιχμαλώτισε και εκτόπισε και τους 400.000 Γιαζίντι που ζούσαν στο Σιντζάρ στις 3 Αυγούστου 2014.

Περίπου 10.000 Γιαζίντι σκοτώθηκαν ή απήχθησαν, οι μισοί από τους εκτελεσθέντες ήταν παιδιά, σύμφωνα με έκθεση πολυεθνικών ερευνητών στο περιοδικό PLoS Medicine.

«Σχεδόν όλοι (93%) από αυτούς που τελικά πέθαναν στο όρος Σιντζάρ από τραυματισμούς ή έλλειψη τροφής και νερού ήταν επίσης παιδιά», πρόσθεσε η οργάνωση.

«Από τους περίπου 6.400 Γιαζίντι που απήχθησαν, υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί ήταν παιδιά, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Nadia’s Initiative, στην οποία ηγούνται Γιαζίντι».

Αγόρια ηλικίας επτά ετών στάλθηκαν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κορίτσια ηλικίας εννέα ετών υποβλήθηκαν σε βιασμό και σεξουαλική υποδούλωση, σύμφωνα με μια έκθεση της «Save the Children».

Η «Save the Children» κάλεσε τις διεθνείς και τις τοπικές Αρχές να δώσουν προτεραιότητα στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης για την ψυχική υγεία των παιδιών Yazidi και την επανένταξη στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόβοι στη Γερμανία για αντισημιτικά επεισόδια με αφορμή τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να «τσακίσει» Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς

235.000 Λιβανέζοι και Σύροι κατέφυγαν στη Συρία – Πολλοί πρόσφυγες επιλέγουν τα εδάφη της AANES

Το Ισραήλ σκότωσε τον τζιχαντιστή Σαγιέντ Αττουλάχ Αλί που έκανε «αντίσταση» από ρετιρέ στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr