Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έπαθαν (πάλι) υστερία με τον Δένδια – Τους «πόνεσε»

Οι Τούρκοι έπαθαν (πάλι) υστερία με τον Δένδια – Τους «πόνεσε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κύπρο, με την Άγκυρα να εκτοξεύει μάλιστα προσωπική επίθεση, κατηγορώντας τον ΥΕΘΑ ότι οι «προσπάθειες για πολιτική καριέρα δεν θα φέρουν αποτελέσματα».

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο, ότι «συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού Πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε».

Στη συνέχεια εξέφρασε τον «βαθύτατο σεβασμό του και την πατριωτική ευγνωμοσύνη του προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της Δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης το 1974, απέναντι στην εισβολή.

»Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος» ενώ έπειτα πρόσθεσε ότι «καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής και τη βέβηλη παράνομη παρουσία επί μισόν αιώνα του τουρκικού Στρατού Κατοχής στην Κύπρο».

Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν την Τουρκία και έτσι το υπουργείο Άμυνας ανέφερε:

«Καταδικάζουμε σθεναρά την χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

»Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από απόπειρα γενοκτονίας.

»Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί και το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει ανατραπεί και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

»Ο Τουρκικός Στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν.

»Καλούμε τον Έλληνα θπουργό Άμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο.

»Oι προσπάθειες του κυρίου Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας σε όλο τον κόσμο που να μην θεωρεί ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός»

Ντόρα Μπακογιάννη: Στρατηγική υποχρέωση Ελλάδας-Τουρκίας η επίλυση της διαφοράς για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς: Πλήρης τουρκοποίηση της Κύπρου – «Κίνδυνος διαμελισμού του Αιγαίου και συρρίκνωσης της Ελλάδας»

Η Ρένα Δούρου σφυροκοπά τον Γεραπετρίτη ότι «γκριζάρει» το Αιγαίο για ελληνοτουρκικό διάλογο χωρίς κόκκινες γραμμές

Ο Φιντάν έρχεται στην Αθήνα 8/11 για να ζητήσει να του δώσουμε νησιά μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι πόλεμοι του Ισραήλ και µια «νέα τάξη» στο Λεβάντε
Υπάρχει µια µεγάλη περίοδος µετά το τέλος του Ψυχρού Πολέµου και την απορρύθµιση της Ρωσίας...