Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Ιράν συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη Συρία

Τουρκία και Ιράν συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Συρία, Τουρκία,

Ο Ανώτερος Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν για Ειδικές Πολιτικές Υποθέσεις Αλί Ασγκάρ Χατζί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη 20/12, συζητώντας τα τελευταία πολιτικά και διεθνή ζητήματα που σχετίζονται με τη Συρία.

Οι διπλωμάτες συζήτησαν πιθανές μελλοντικές συναντήσεις μεταξύ των αρχών του Ιράν, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Συρίας στο πλαίσιο της λεγόμενης μορφής της Αστάνα, τονίζοντας τη σημασία της εγκαθίδρυσης μόνιμης ειρήνης στη Συρία, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων MEHR.

Μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας και των ηγετών πληροφοριών της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Συρίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε μια σειρά συναντήσεων σε υπουργικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών.

Αλλά το τελευταίο σε αυτό το μονοπάτι, του οποίου οι δραστηριότητες μειώθηκαν μετά τις τουρκικές εκλογές τον περασμένο Μάιο, ήταν μια δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, στην οποία δεσμεύτηκε να τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία της χώρας του στη Συρία μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια στη «γειτονική χώρα», υποδεικνύοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους μόλις η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφωνήσουν σε ένα νέο σύνταγμα και θα διεξαγάγουν εκλογές για τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Επιπλέον, ο Χατζί κι ο Γιλντίζ μίλησαν για την ισραηλινή επίθεση στη Χαμάς και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει σε μια πιθανή ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή της Δυτικής Ασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα

Τουρκικός Τύπος: Αίρονται τα εμπόδια της Γερμανίας στην αγορά από την Τουρκία Eurofighter

Νίκος Χριστοδουλίδης (MED9): «Συμφωνούμε όλοι ότι το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα»

Οι χώρες του Κόλπου φοβούνται ιρανικά αντίποινα με στόχο το αραβικό πετρέλαιο εάν το Ισραήλ επιτεθεί στις εγκαταστάσεις του Ιράν

Ιρανική πηγή: Εάν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Τεχεράνη θα επανεξετάσει το πυρηνικό της δόγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr