Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμπντολαχιάν του Ιράν απείλησε με αποφασιστική απάντηση εάν «τραυματιστεί» Ιρανός στη Συρία

Ο Αμπντολαχιάν του Ιράν απείλησε με αποφασιστική απάντηση εάν «τραυματιστεί» Ιρανός στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, δήλωσε την Κυριακή 19/11 ότι η χώρα του θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιεσδήποτε επιθέσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία. Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο Αμπντολαχιάν επεσήμανε ότι από καμία ιρανική δύναμη που βρίσκεται στη Συρία δεν έχει τραυματιστεί άνδρας μέχρι στιγμής, τονίζοντας ότι «αν συμβεί αυτό, η απάντηση θα είναι σκληρή».

Ο Ιρανός υπουργός είπε ότι η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ο Ανσαρουλάχ στην Υεμένη και η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ είναι κινήματα αντίστασης στην περιοχή κατά της σιωνιστικής κατοχής, επισημαίνοντας την «ανεξάρτητη ταυτότητά τους» και ότι δεν λαμβάνουν εντολές από το Ιράν, αλλά έχουν «καλές σχέσεις μαζί του».

Η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, είπε στις 17 Νοεμβρίου ότι οι ΗΠΑ απαντούν σε επιθέσεις κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία.

«Εάν υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις, σίγουρα θα απαντήσουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας», σύμφωνα με την Σινγκ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πρόσφατα αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων σε τοποθεσίες που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Τα αντίποινα έγιναν αφού οι αμερικανικές βάσεις έγιναν στόχος ντρόουν.

Η κλιμάκωση από τις υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία και το Ιράκ ήρθε από το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, μετά από αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ήρθε η ώρα για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος;

Η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τον εσωτερικό διχασμό του Ισραήλ για τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις για να εξαπολύσει επίθεση στις 7/10

Το Ιράν υπέστη κυβερνοεπίθεση: «Επηρεάστηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες και πυρηνικές εγκαταστάσεις»

«Το Ισραήλ έχει περιορίσει τους στόχους της απάντησής του στο Ιράν σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές» λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση πυραύλων ATACMS στα Εμιράτα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr