Τους 15 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» ολόκληρα χωριά και συνοικίες στη Θεσσαλία.
Η 15η σορός εντοπίστηκε από το Λιμενικό στον Παγασητικό Κόλπο και ανήκει σε έναν 42χρονο, ενώ το μεσημέρι εντοπίστηκαν νεκροί μητέρα και γιος που αγνοούνταν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.
Ο άτυχος άνδρας, που βρέθηκε νεκρός, είχε παρασυρθεί από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ.
Νωρίτερα βρέθηκε νεκρός 58χρονος άνδρας που αγνοούνταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
Ήταν κτηνοτρόφος και προσπαθούσε να φτάσει σε χώρο που είχε τα πρόβατά του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση μεγάλης ποσότητας νερού.
Οι αγνοούμενοι είναι πλέον δύο.
Βαριά τραυματισμένος παραμένει ο Θεσσαλικός Κάμπος από το σκληρό χτύπημα του ιστορικού κυκλώνα, ενώ ο φόβος είναι τώρα η υπερχείλιση του Πηνειού, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού.
Βουτηγμένη στα λασπόνερα είναι η Λάρισα, χωρίς νερό για 7η μέρα ο Βόλος, ενώ βυθισμένα παραμένουν χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Την ώρα που τα νερά από την απέραντη λίμνη του κάμπου αποτραβιούνται και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι παραποτάμιες περιοχές σχεδόν σε όλο το μήκος του Πηνειού.
Γειτονιές της Λάρισας έχουν ήδη πνιγεί στα νερά, και συνεργεία τοποθετούν αναχώματα και εγκαθιστούν μηχανήματα άντλησης για να μην πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς.
Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση για τους κατοίκους των χωριών πέριξ της κοιλάδας των Τεμπών.
Τα χωριά στα πεδινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων παραμένουν βυθισμένα στα νερά και τις λάσπες, παρόλο που η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει.
Οι απεγκλωβισμοί των κατοίκων συνεχίζονται, ενώ όσοι παρέμειναν στα σπίτια τους λαμβάνουν βοήθεια: νερό, τρόφιμα και εφόδια από τον στρατό και τους διασώστες.
Τα Μεγάλα Καλύβια, μια κωμόπολη 2 χιλιάδων κατοίκων, έσβησε από τον χάρτη.
Η Αγία Τριάδα είναι ένα από τα χωριά της Καρδίτσας που καλύφθηκε από τα νερά.
Οι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στις στέγες και τα κεραμίδια, μέχρι να έρθουν οι ειδικές δυνάμεις και οι μονάδες υποβρυχίων καταστροφών για να τους απεγκλωβίσουν.
Χωρίς ηλεκτρικό και νερό παραμένουν αρκετά χωριά στο Πήλιο, με την πρόσβαση να είναι πολύ δύσκολη, καθώς το οδικό δίκτυο στο βουνό των Κενταύρων έχει υποστεί τεράστια ζημιά.
Ο κόσμος απεγκλωβίζεται από τη θάλασσα, από όπου φτάνουν και τα εφόδια για τους κατοίκους.
Συγκίνηση προκαλεί και η ιστορία του ζευγαριού των Αυστριακών που ήρθε στα Ποτιστικά του Πηλίου για να παντρευτεί και η τύχη του αγνοείται.
Στο Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης.
Οι συνοικίες υδροδοτούνται εκ περιτροπής με νερό που δεν είναι πόσιμο και οι κάτοικοι στήνονται στις ουρές να πάρουν εμφιαλωμένο νερό για να πιουν και να μαγειρέψουν, όσοι βέβαια τους απέμεινε οικοσκευή.
Και όλα αυτά με την πόλη να παραμένει βουτηγμένη στις λάσπες.