Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

NASA: Έκρηξη σκάφους 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση (βίντεο)

NASA: Έκρηξη σκάφους 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας μη επανδρωμένος διαστημικός πύραυλος της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) που επρόκειτο να μεταφέρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη το βράδυ της Τρίτης κατά την απογείωσή του στις εγκαταστάσεις της NASA στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η NASA ανάρτησε ανακοίνωση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter σύμφωνα με την οποία «σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση».

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν φαίνεται το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να πέσει κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και να σημειωθεί μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.

Η απογείωση του σκάφους Antares, για τη διαχείριση του οποίου ήταν υπεύθυνη η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences, απογειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα χτυπά τη Γη: Επηρεάζονται δορυφόροι και ηλεκτρικά δίκτυα – H NASA ακύρωσε εκτόξευση πυραύλου

ΗΠΑ-NASA: Πέθανε σε ηλικία 97 ετών ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης της αποστολής Απόλλων 13

Η NASA σχεδιάζει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη

Προσπαθούν εξωγήινοι να επικοινωνήσουν με τη Γη; Μυστηριώδες σήμα από απόσταση 14.700 ετών φωτός

Τι θα συνέβαινε αν μια ηλιακή υπερκαταιγίδα χτυπούσε τη Γη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr