Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μύκονος: 50 εκατ. ευρώ πωλείται η πρώην βίλα του Π. Κωστόπουλου – Ο εκδότης την είχε δώσει για 5,5 εκατ.

Μύκονος: 50 εκατ. ευρώ πωλείται η πρώην βίλα του Π. Κωστόπουλου – Ο εκδότης την είχε δώσει για 5,5 εκατ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φιλόδοξη αγοραπωλησία «στήνεται» στη Μύκονο για την πρώην βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου, που οι σημερινοί ιδιοκτήτες της έχουν βγάλει στο «σφυρί» και στοχεύουν στα 50 εκατ. ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι κτηματομεσίτες κάνουν λόγο για ένα μάλλον δυσπρόσιτο αντίτιμο.

Το είχαν αγοράσει έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι το σπίτι στα Χουλάκια της Μυκόνου που άνηκε στον επιχειρηματία το 1993 και στη συνέχεια πούλησε όταν αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το ακίνητο έχει βγει προς πώληση μέσω της Beauchamp Estates.

Από το 2011, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

Το Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G paper, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της Ιmako.

Τα συνολικά χρέη της εταιρείας ήταν σύμφωνα με την πλευρά του πρώην εκδότη 6,5 εκ. ευρώ και φέρεται να έχουν εξοφληθεί (πλην ποσού 350.000 ευρώ) με χρήματα από την πώληση δύο οικιών και του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα».

Ο Κωστόπουλος, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις περί των γεγονότων, απέδωσε τα αίτια τόσο σε δικές του λανθασμένες πολιτικές στην οικονομική διοίκηση της εταιρίας, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά σπάταλη τη λειτουργία της τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στην κρίση στον χώρο του Τύπου την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2012, ο Πέτρος Κωστόπουλος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα δημιουργικού συμβούλου στην εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες, που αποτελεί τον επικοινωνιακό βραχίονα του Ομίλου Antenna, ενώ ορίστηκε και Ειδικός Σύμβουλος του Αλεξάντερ Χόλαντ, διευθύνοντα λειτουργικού συμβούλου του Ομίλου.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά σε συνέχεια σχετικής αίτησης που κατέθεσε πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.

Στις 26 Νοεμβρίου 2013 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη ύψους 350.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς έχει ήδη εξοφλήσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δυσπρόσιτο σύμφωνα με κτηματομεσίτες, το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ φιλοδοξούν να λάβουν ως αντίτιμο για την πώληση της βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο οι σημερινοί ιδιοκτήτες του.

Πρόκειται για το σπίτι που ξεκίνησε να φτιάχνει στα Χουλάκια της Μυκόνου πίσω στο 1993 ο Π. Κωστόπουλος και διαδοχικά μεγάλωσε έως τα τέλη εκείνης της δεκαετίας αγοράζοντας όμορα οικόπεδα και χτίζοντας πρόσθετα τμήματα στο κυρίως οικοδόμημα. Βίλα, η οποία ωστόσο πουλήθηκε αργότερα όταν o επιχειρηματίας αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο το τίμημα που ζητούν οι σημερινοί ιδιοκτήτες του είναι περίπου δεκαπλάσιο των 5,5 εκατομμυρίων με το οποίο το απέκτησαν

Το ακίνητο έχει βγει προς πώληση και πάλι σήμερα μέσω της Beauchamp Estates.

To 2013, όταν είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του Π. Κωστόπουλου, η έπαυλη κατασχέθηκε και πέρασε μέσω της Eurobank στους -έως και σήμερα- νέους ιδιοκτήτες της, τον διάσημο Βρετανό κομμωτή Charles Worthington και τον σύντροφό του, Allan Peters.

Το τίμημα ανερχόταν τότε στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία της έπαυλης, όμως, είχε ξεκινήσει τουλάχιστον μία εικοσαετία νωρίτερα.

Ειδικότερα, το 1992, όταν ο Π. Κωστόπουλος διατελούσε διευθυντής δημοφιλών ΜΜΕ στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών τα ΚΛΙΚ, DIVA, MEN και Κλικ FM, ανταμείφθηκε με ένα γενναιόδωρο bonus από τον τότε εκδότη, Άρη Τερζόπουλο.

Το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για την αγορά του πρώτου οικοπέδου του Π. Κωστόπουλου στην περιοχή, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Έναν χρόνο αργότερα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση της υπερπολυτελούς εξοχικής κατοικίας.

Με την ίδρυση της ΙΜΑΚΟ το 1996 και την περαιτέρω οικονομική άνθισή του, ο Π. Κωστόπουλος αγόρασε τα δύο διπλανά οικόπεδα, όπου ανεγέρθηκαν τρεις ξενώνες.

Ο ένας λειτουργούσε ως χώρος διαμονής του προσωπικού και οι άλλοι δύο για τη φιλοξενία φίλων.

Το 1999, όταν η ΙΜΑΚΟ μπήκε στο χρηματιστήριο, έγινε και η πρώτη ανακαίνιση στο κεντρικό οίκημα.

Η έπαυλη των 1,6 στρεμμάτων πωλείται ξανά, αυτή τη φορά σε δεκαπλάσια τιμή, καθώς έκτοτε η αξία των ακινήτων στην περιοχή και γενικά στη Μύκονο έχει εκτοξευθεί.

Μεταξύ άλλων, το κεντρικό οίκημα του οικοπέδου φέρεται να διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, σαλόνι με θέα θάλασσα, δωμάτιο-ντουλάπα και γραφείο.

Επίσης έχει πισίνα με θαλασσινό νερό, καθώς και σκεπαστή αυλή πάνω από τον γκρεμό.

«Περιμένω να την πουλήσω σε έναν διεθνή αγοραστή, επειδή το νησί προσελκύει τεράστια προσοχή από πλούσιους fashionistas σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Worthington, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αγοράσουμε άλλο ένα οικόπεδο στη Μύκονο και να ξεκινήσουμε ένα νέο έργο», συμπλήρωσε ο ίδιος και κατέληξε λέγοντας:

«Σίγουρα περιμένω να πετύχω τη συγκεκριμένη τιμή και μπορώ να περιμένω τη σωστή προσφορά».

Ωστόσο κτηματομεσίτες που ασχολούνται με πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα αλλά και τη Μεσόγειο χαρακτηρίζουν το ζητούμενο τίμημα εξωπραγματικό και αποδίδουν την όλη δημοσιότητα περισσότερο σε επιχείρηση προσωπικής προβολής του Worthington και λιγότερο σε κανονική συναλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποθρασύνθηκε ο Φιντάν μετά τη συνάντηση με Γεραπετρίτη: Θέτει εκ νέου θέμα «”τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη» και ζητά από την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις

Ξεσάλωσε η Τουρκία: Άκυροι οι χάρτες της ΕΕ για Αιγαίο και Μεσόγειο

Χακάν Φιντάν: Στο τραπέζι των συνομιλιών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αποστρατικοποίηση νησιών

Αγορά Ακινήτων: Γιατί η Άνω Δάφνη και η Πλ. Αμερικής υπερτερούν από το Κολωνάκι

Ο Φιντάν ήρθε να «αρπάξει» μειονότητα και θάλασσες – Ο Γεραπετρίτης είχε έγνοια τα… «ήρεμα νερά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr