Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ αρνήθηκε να υπογράψει ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης των εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης εξαιτίας ενός άρθρου που υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βούλγαρου Προέδρου.

Το έγγραφο υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου από τους προέδρους της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σλοβακίας και της Πολωνίας.

Ο Ρούμεν Ράντεφ δεν συμφωνεί με ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης που ενέκριναν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος υποστηρίζει άλλες θέσεις που βρέθηκαν στο έγγραφο, σύμφωνα με δήλωση που ανέφερε χθες το BTA.

Αν και η Βουλγαρία υπέγραψε μια δήλωση για τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αυτό συνέβαινε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση διεθνούς ασφαλείας.

Ο Ράντεφ θεωρεί ότι η απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ληφθεί μόνο αφού η Ρωσία και η Ουκρανία, ως μέρη της σύγκρουσης, επεξεργαστούν, αποδεχτούν και εφαρμόσουν σαφείς παραμέτρους για μια ειρηνική λύση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΕΕ: Αποφάσισε επ’ αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Μυστικές συναντήσεις μεταξύ FBI και Ουκρανού διαπραγματευτή ανησυχούν την Ευρώπη

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr