ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνδρα Προτσένκο, Έλληνες, Ελληνική Ομογένεια, Μαριούπολη, Νέα Ρωσία, Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Ουκρανία, Ρωσία,

















































Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση - παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος
ΕΕ: Αποφάσισε επ' αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες - «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην Ουκρανία, η ελληνική κοινότητα καταγράφει τις πρώτες της απώλειες με 7 νεκρούς και 17 τραυματίες, ύστερα από επίθεση με όλμους στο χωριό Σαρτανά. Η επίθεση έγινε από φιλορώσους αυτονομιστές, στον κεντρικό δρόμο του χωριού κοντά στο νεκροταφείο, την ώρα που κάτοικοι επέστρεφαν από κηδεία.
Το χωριό Σαρτανά θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη, την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ύστερα από επικοινωνία με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, έχει επιβεβαιωθεί ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και Έλληνες.
Ο κος Παπαδημητρίου βρέθηκε στην περιοχή, την Τρίτη, αφού μετέβη με τον δήμαρχο του Σαρτανά Στέφανο Μάχσμα και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάντρα Προτσένκο στο Ταλακόφκα, το προκεχωρημένο σημείο του μετώπου. «Όλα ήταν ήσυχα εκείνη την ώρα, δεν υπήρχε ένταση» είπε στα «Νέα».






















































