Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου – Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου – Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί κάτω και από τα επίπεδα των 890 μονάδων με πτώση 6,29%, ενώ εξανεμίζονται τα κέρδη από τις αρχές τους έτους.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για αύριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με τη σημερινή τιμή, δεν αποτελεί ωστόσο ρεκόρ καθώς τους προηγούμενους μήνες είχε διαμορφωθεί και σε υψηλότερα επίπεδα.

Αντίστοιχα η τιμή του φυσικού αερίου στην πλατφόρμα TTF της Ολλανδίας το μεσημέρι διαμορφώθηκε στα 120,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένη κατά 36,1%.

Η αύξηση της τιμής για το ρεύμα οφείλεται και στην μεγάλη μείωση (σχεδόν 50%) της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται αύριο, σε σχέση με την σημερινή ημέρα, καθώς το κενό καλύπτεται από τις ακριβότερες μονάδες φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:15, διαμορφώνεται στις 888,53 μονάδες με πτώση 6,29%.

Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες κατέγραφαν και τα μεγαλύτερα κέρδη από τις αρχές του 2022, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,72%.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Ασφαλειών (+0,52%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-10,36%), των Τραπεζών (-9,41%) και των Πρώτων Υλών (-8,30%).

Ανοδικά κινούνται μόλις 2 μετοχές, 128 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη άτυπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο Παρίσι, ενόψει των αποφάσεων της 10ης Μαρτίου για έναν πιθανό τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Η ρωσική εισβολή, ωστόσο, στην Ουκρανία έχει αλλάξει την εικόνα καθώς ενισχύει την προοπτική για υψηλότερο ενεργειακό κόστος, χρηματοπιστωτική αναταραχή και μείωση του εμπορίου της Ευρωζώνης.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της οικονομικής ανάπτυξης και σε πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους για να αμβλύνει την επίπτωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε τον Πούτιν στην Αν. Ευρώπη, λέει ο αρχηγός του βρετ. στρατού

«Ο ρωσικός πύραυλος έχει χαρακτηριστικά διηπειρωτικού βαλλιστικού», λέει ο Ζελένσκι – Καμία επιβεβαίωση από τη Δύση

Ουκρανία: Η επίθεση στο Ντνίπρο δεν φαίνεται να έγινε με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, λέει αξιωματούχος της Δύσης

H Ρωσία εξαπέλυσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κατά της Ουκρανίας, λέει το Κίεβο

Τι είναι τα χάπια ιωδίου που θεωρούνται «ασπίδα» για τη ραδιενέργεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr