Διαβάστε σχετικά για Ανναλένα Μπέρμποκ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Γουάνγκ Γι, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία, Σι Τζινπίνγκ,
Η Κίνα υποστηρίζει τις απαιτήσεις της Ρωσίας στη Δύση, σημειώνει η Handelsblatt, συμπληρώνοντας πως οι ειδικοί ασφαλείας φοβούνται ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει και την Ταϊβάν.
«Επικίνδυνη» είναι η απάντηση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ όταν ρωτήθηκε για την ενότητα μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου τις τελευταίες εβδομάδες.
Η λεκτική υποστήριξη που πρόσφερε η κινεζική ηγεσία και οι διπλωμάτες της στο Κρεμλίνο και τα αιτήματά του κορυφώθηκαν με κοινή δήλωση των αρχηγών κρατών Σι Τζινπίνγκ και Βλάντιμιρ Πούτιν πριν από δύο εβδομάδες, στην οποία και οι δύο κάλεσαν το ΝΑΤΟ να μην δεχτεί νέα μέλη.
Η συμμόρφωση της Κίνας με αυτή τη ρωσική απαίτηση είναι μια νέα εξέλιξη, λέει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι υποστηρίζει ένα είδος ουδέτερου καθεστώτος για την Ουκρανία.
«Η Ουκρανία πρέπει να είναι μια γέφυρα που συνδέει τη Δύση με την Ανατολή, όχι μια πρώτη γραμμή».
Η Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθεί εάν η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά εξυπηρετεί πραγματικά την ειρήνη στην Ευρώπη, είπε ο Γουάνγκ Γι.
Η αμυντική συμμαχία είναι προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, ο οποίος τελείωσε.