Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τορτελίνια είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό για να απολαύσετε στο μεσημεριανό σας γεύμα.

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. τορτελίνια με κρέας η τυρί (1 συσκευασία)
700 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή 1 κουτί ντοματάκι κον-κασέ
2 σκελίδες σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
15 γρ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή άλλο τυρί
Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει.

Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ρίχνουμε το τυρί όταν είναι ακόμη ζεστό το φαγητό μας.

Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νεοφιλελεύθερη απληστία: 2,80 ευρώ το κιλό η ντομάτα

Στην Ινδία πιο ακριβή η ντομάτα από τη βενζίνη – Πώς φταίει ο καιρός

Γιώργος Παπανδρέου: Κριτής μαγειρικής σε ισραηλινή ταξιδιωτική εκπομπή

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr