Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισραήλ, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
Τρομοκρατημένοι εμφανίζονται οι Τούρκοι από την αναβαθμισμένη εξοπλιστική ισχύ της χώρας μας. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζουν πως η Ελλάδα επιδιώκει εισβολή σε Τουρκικό έδαφος.
Η Αθήνα ενδυναμώνει τις στρατηγικές της συμφωνίες με «παίκτες – κλειδιά» στην Ανατολική Μεσόγειο.
Έτσι βλέπουν ειδικοί που μίλησαν στο Star τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με το Ισραήλ για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Αεροπορικού Κέντρου στην Καλαμάτα, όπου με εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ346 και Τ6 θα εκπαιδεύονται οι Ίκαροι.
«Είναι κάτι που συμβαίνει για να δείξει τη σύνδεση ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πιο ανταγωνιστική και η Ελλάδα και η Κύπρος ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν επιθετικές πράξεις από την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός ανταποκριτής του «The Times of Israel», Τ. Γκρος.
Την ώρα που οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύονται στη Γαλλία στο κορυφαίο γαλλικό μαχητικό Rafale η Αθήνα είναι έτοιμη να προσθέσει στον υπερσύγχρονο στόλο των 18 μαχητικών που ήδη έχει αγοράσει, άλλα έξι.
Την ίδια ώρα στη «ναυμαχία» για τις τέσσερις φρεγάτες που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει η χώρα μας ανάμεσα στις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία «μπήκε σφήνα» η Ολλανδία.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκε η Ολλανδέζα πρέσβης στη χώρα μας και κατέθεσε μαζί με υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας, επίσημη πρόταση.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική πρόταση του πολεμικού μας ναυτικού προσδιορίζεται στα τέλη Μαΐου.