«Δυστυχώς αυτός ο τρόπος χειρισμού μιας ορθότατης επιστημονικής διαδικασίας, θα επηρεάσει το εμβολιαστικό κίνημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν αμφιβολίες, και κάποιοι λιγότεροι που είναι αντιεμβολιαστές» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8,
«Αυτή η διαδικασία γίνεται με όλα τα εμβόλια και με όλα τα φάρμακα και έτσι πρέπει να γίνεται.
»Η ασφάλεια των φαρμάκων είναι σημαντική.
»Δεν υπάρχει φάρμακο που να είναι απόλυτα ασφαλές και να μην έχει καμία παρενέργεια.
»Άρα πρέπει να ξέρουμε τη συχνότητα των όποιων παρενεργειών και ταυτόχρονα τον τρόπο αντιμετώπισης», σημείωσε.
«Αν αυτά τα 7 εκατομμύρια που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν είχαν εμβολιαστεί, και κολλούσε κορωνοϊό ένα 5% ή 1%, το 1% είναι 70.000 άνθρωποι, με μια θνητότητα που ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, θα είχαμε σαφώς περισσότερους θανάτους.
»Το ότι καταγράφηκε αυτή η παρενέργεια, μας δίνει ένα πολύ απλό εργαλείο να το ξέρουμε, για να το προλαβαίνουμε και να το θεραπεύουμε.
»Αν κολλήσω κορωνοϊό έχω 17% κίνδυνο να πάθω θρόμβωση.
»Ο κίνδυνος θρομβώσεως από το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι μικρότερος από 1 στο εκατομμύριο.
»Από αυτό το 1 στο εκατομμύριο, μόνο ένας πέθανε.
»Τέτοιες ανοσολογικές θρομβοκυτοπενίες είχαμε και στα παλιά εμβόλια και τις δεχόμασταν σαν κινδύνους.
»Επιπρόσθετα, να σας πω ότι ο κίνδυνος να πεθάνω αν πάω από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητό μου είναι τουλάχιστον 1 στο εκατομμύριο, παρά ταύτα εύκολα πάει ο καθένας χωρίς να το πολυσκέφτεται» περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος.