Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Ο τάφος έχει συληθεί – Δεν θα μάθουμε τον “ένοικο”

Αμφίπολη: Ο τάφος έχει συληθεί –  Δεν θα μάθουμε τον “ένοικο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αρχαιολόγου Παναγιώτη Φακλάρη, ότι ο τάφος στην Αμφίπολη έχει συληθεί και ότι το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ τον “ένοικο” του τάφου.

«Έχει γίνει αρπαγή υλικού από τα εξωτερικά τμήματα του τάφου, από τις Σφίγγες της εισόδου έχουν κοπεί τα κεφάλια, ενώ οι τρύπες στο εσωτερικό των θαλάμων δείχνουν σύληση», δήλωσε στο Mega ο Παναγιώτης Φάκλαρης, τονίζοντας παράλληλα ότι το όνομα του νεκρού που έχει ταφεί στον Τύμβο μπορεί να μην μαθευτεί και ποτέ.

Ο γνωστός αρχαιολόγος αποκλείει το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρου γιατί όπως υπογράμμισε δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το στηρίξουμε.

“Το συμπέρασμα δεν ξέρω πότε θα βγει, είναι θέμα μελέτης όλων των στοιχείων της ανασκαφής” τόνισε ο Παναγιώτης Φακλάρης ξεκαθαρίζοντας ότι η μελέτη αυτή μπορεί να πάρει μήνες έως και χρόνια.

«Υπολογίζουμε ότι ο τάφος ανήκει σε κάποιον στρατηγό, αν δεν βρούμε μια πινακίδα που να αναφέρει τον νεκρό, η ταυτότητα του μπορεί να παραμείνει άγνωστη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο βραβευμένος οινοποιός Νίκος Λαζαρίδης

Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: «Ο πρωθυπουργός μας εμπαίζει» – Ανοιχτά τα μπλόκα στις γιορτές

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr