Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές
Αυτό το κοτόπουλο πραγματικά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο.
Η γέμιση με τις πιπεριές Φλωρίνης ενισχύει τη γεύση και ο τρόπος που είναι τυλιγμένο το βοηθά να ψηθεί ομοιόμορφα.
Μου αρέσει να το σερβίρω με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα!
Το δύσκολο κομμάτι σε αυτή τη φανταστική συνταγή είναι ότι θα χρειαστείτε ολόκληρο το κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο.
Για όποιον όμως δυσκολεύεται υπάρχει λύση.
Ζητήστε από τον χασάπη που θα το αγοράσετε να το κάνει για εσάς.
Δεν θα του πάρει πολύ χρόνο, μέσα σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμο.
Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω να το κάνω μόνη μου, έστω και με τίμημα να καταστρέψω το κοτοπουλάκι…
Άλλωστε αν δεν γίνει ρολό, θα γίνει σούπα, οπότε δεν θα πάει χαμένο!
Αυτή τη φορά το έκανα light, μόνο με πιπεριά Φλωρίνης, αλλά γίνεται νόστιμο και με γέμιση τυριών το οποίο θα σας το δείξω άλλη φορά.
Και πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε να σας πω και ένα μυστικό. Τα κόκαλα από το κοτόπουλο δεν τα πετάμε αλλά τα κρατάμε για να κάνουμε ζωμό, το οποίο θα καταψύξουμε!
2 κιλά κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Την εκτέλεση θα την διαβάσετε στο ιστολόγιο του Δημήτρη Παπαζυμούρη, CUCINA CARUSO, μιας και από εκεί έχω πάρει την ιδέα εδώ και 2 χρόνια για το ξεκοκάλισμα του κοτόπουλου και τη γέμιση με τις πιπεριές.
Θα δείτε πως ο κ. Παπαζυμούρης το προτείνει με λαδολέμονο, εμένα μου αρέσει χωρίς.
Εξαρτάται λοιπόν από τα γούστα σας!!!
Σας παραθέτω τις δικές μου φωτογραφίες!