Η συνταγή μου, για μακαρόνια με κιμά ή αλλιώς μπολονέζ, είναι απλή, γρήγορη και γευστική, αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι η κόρη μου Ιλάειρα τη λατρεύει!!!
Ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς οι μαμάδες δεν έχουμε ατέλειωτες ώρες για να προετοιμάσουμε και να μαγειρέψουμε ένα φανταχτερό γεύμα.
Έτσι λοιπόν αυτή η συνταγή θα μας βγάζει από πολύ κόπο γιατί μπορεί να παρασκευαστεί οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας και αν τυχόν περισσέψει μπορεί να καταψυχθεί.
Αυτό και αν είναι σούπερ!!!
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από το Κρεοπωλείο Τάκης Μαγγίνας
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από φρέσκιες ντομάτες
Αλάτι Μεσολογγίου SpecialFoods
Πιπέρι Captain’s
1 πακέτο Ήλις μακαρόνια Νο 6
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με το λάδι και μισή κούπα νερό.
Το μυστικό είναι το νερό!
Ο λόγος που βάζουμε νερό είναι για να μην καεί το κρεμμύδι μας με το λαδί, αλλά να μαλακώσει και να δώσει γεύση στη σάλτσα! Έτσι το φαγητό μας δεν γίνεται βαρύ.
Μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό φρέσκιας ντομάτας, 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά, μειώνουμε τη θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί κοιτώντας το κατά τακτά χρονικά διαστήματα μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν γίνει η σάλτσα θα είναι πηχτή, αφράτη με μυρωδιά θεϊκή!
Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά και προσθέτουμε κεφαλοτύρι στην κορυφή.
Σημείωση: Αγοράζω φρέσκιες ώριμες βιολογικές ντομάτες τις οποίες καθαρίζω από φλούδα και σποράκια και τις βάζω στο μπλέντερ για να γίνει πολτός!!! Το φαγητό δεν κοκκινίζει όπως με τον έτοιμο συμπυκνωμένο χυμό του εμπορίου, αλλά είπαμε πως για τα παιδιά προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όσο πιο αγνά υλικά γίνεται.
Απολαύστε και μη διστάσετε να μοιραστείτε τη συνταγή μου!!!
Στείλτε μου email εάν την έχετε δοκιμάσει όπως και φωτογραφίες με το δικό σας πιάτο…