Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Γιατί υπάρχει η Ε.Ε. εάν δεν μπορεί να προστατεύσει τα μέλη της;

Bloomberg: Γιατί υπάρχει η Ε.Ε. εάν δεν μπορεί να προστατεύσει τα μέλη της;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία,

Την ανάγκη η ΕΕ να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επισημαίνει αρθρογράφος του Bloomberg.

Ειδικότερα, ο Ferdinando Giugliano τονίζει πως το θέμα των εντάσεων της Ελλάδας με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά απλό για την ΕΕ, από τη στιγμή που ένα κράτος μέλος έρχεται αντιμέτωπο με τις εδαφικές αξιώσεις ενός γειτονικού έθνους, της Τουρκίας.

Ωστόσο, λόγω της αμφίσημης προσέγγισης ορισμένων μελών της, τα οποιά φοβούνται τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις μιας αντιπαράθεσης με την Άγκυρα, «τίθεται ένα θεμελιώδες ζήτημα για το μπλοκ: ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης αυτού του κλαμπ κρατών, αν δεν είναι έτοιμο να προστατεύσει τα μέλη του;».

«Αυτοί οι δισταγμοί ενέχουν το ρίσκο να προκαλέσουν μια δικαιολογημένη αίσθηση δυσαρέσκειας στην Αθήνα, λίγα χρόνια μετά την αποτυχημένη διαχείριση από την ΕΕ της κρίσης χρέους της.

»Ρισκάρουν επίσης να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλα τα κράτη μέλη.

»Εάν η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί τις διαιρέσεις εντός της ΕΕ, το ίδιο θα μπορέσουν να κάνουν και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα», συνεχίζει.

Ακόμα, επισημαίνει ότι η Τουρκία επιζητεί εδώ και καιρό να ανασχεδιάσει τα θαλάσσια σύνορά της με την Ελλάδα και μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, έγινε πιο επιθετική.

Έτσι, η διπλωματική κόντρα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ολομέτωπο πόλεμο σε μια περιοχή του πλανήτη που περιλαμβάνει τη Λιβύη, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο και οι εντάσεις είναι διαρκείς.

«Οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες, τα ιδρυτικά κείμενα της ΕΕ, μιλούν ρητά για την ανάγκη ανάπτυξης “αμοιβαίας πολιτικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών”.

»Κι η αλήθεια είναι ότι η Γαλλία τηρεί υποστηρικτική στάση έναντι της Ελλάδας, όμως άλλα κράτη είναι πιο προσεκτικά.

»Η Γερμανία και η Ιταλία έχουν επιφυλάξεις μήπως υπονομεύσουν τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς τους με την Τουρκία.

»Φοβούνται, ακόμη, μήπως υπαναχωρήσει ο πρόεδρος Rejep Tayyip Erdogan από τις συμφωνίες της χώρας του με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, που θα προκαλούσε νέες εισροές μεταναστών στην Ευρώπη σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας», σημειώνει.

«H περίπτωση της Ελλάδας παρέχει στην στην ΕΕ μια ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συγκροτήσει ένα ισχυρό και ενιαίο μέτωπο ενόψει μιας εξωτερικής απειλής.

»Εάν όντως σημαίνει κάτι η αλληλεγγύη, τότε τώρα είναι η ώρα αυτό να αποδειχθεί» καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο τζιχαντιστής Ερντογάν αποκάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση «κατά συρροή δολοφόνους» που απολαμβάνουν να σκοτώνουν παιδιά

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν: Συζήτησαν για την ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας τους

Ο Κούρδος «τουρκεμένος» Χακάν Φιντάν ζήτησε ξεδιάντροπα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Του «άνοιξε την όρεξη» ο φοβικός «γαμπρός» Γεραπετρίτης

Η Κύπρος στο ΝΑΤΟ ως «νέα Σούδα»;

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr