Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Μισθοφόροι των Τούρκων λεηλατούν και βιάζουν αναφέρει αμερικανική έκθεση

Λιβύη: Μισθοφόροι των Τούρκων λεηλατούν και βιάζουν αναφέρει αμερικανική έκθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H παρουσία χιλιάδων Σύρων μισθοφόρων που εστάλησαν από την Τουρκία για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης φθείρει την ασφάλεια στην περιοχή και μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στον λιβυκό λαό αναφέρει αμερικανική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η έκθεση του Department of Defense Inspector General, υπηρεσίας που εντάσσεται στο Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, εκδηλώνει επίσης ανησυχία και για την αυξανόμενη παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή.

Η έκθεση κάνει λόγο για 5.000 Σύρους μισθοφόρους απεσταλμένους από την Τουρκία.

Πρόκειται για μισθοφόρους που έχουν συνεργαστεί προηγουμένως στενά με την Άγκυρα, και στον εμφύλιο της Συρίας, σημειώνεται.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει επίσης εκατοντάδες άνδρες τακτικού στρατεύματος στην Λιβύη, μαζί με χειριστές και τεχνικούς συστημάτων αεράμυνας, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι όλο και περισσότερες αναφορές για κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές είναι πιθανόν να αυξήσουν την ανασφάλεια και να προκαλέσουν αντιδράσεις στον πληθυσμό».

Επιπλέον, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Associated Press, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στην Αφρική US. Africa Command ή AFRICOM, περιέγραψε τους Σύριους μισθοφόρους ως άπειρους, αγράμματους και με μόνο κίνητρο τον καλό μισθό.

«Την εκπαίδευση και επίβλεψη των μισθοφόρων έχει ο τουρκικός ιδιωτικός στρατιωτικός οργανισμός Sadat», αναφέρεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πίσω από τις «κλειστές πόρτες»: Ποιος κάνει λόμπι και ποιος χάνει έδαφος;

Η τουρκική «Milliyet» κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «Λόμπι κατά της Τουρκίας πίσω από κλειστές πόρτες!»

Ο κουτοπόνηρος Κούρδος γενίτσαρος Χακάν Φιντάν της Τουρκίας τρέμει το Ισραήλ και παριστάνει το… ταπεινό χαμομηλάκι

Κίνα: Ανακοίνωσε δασμούς 34% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα – Τραμπ: Η Κίνα πανικοβλήθηκε

Γκιντεόν Σαάρ: Το Ισραήλ έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα «αύριο» – Η Γαλλία «πολύτιμος σύμμαχος» – Τουρκική υστερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr