ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Σαουδική Αραβία,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ, εγκαινίασε έναν νέο “πολυεπίπεδο” φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με το Ιράκ, ο οποίος εντάσσεται σε μια σειρά μέτρων κι έργων για να φυλάσσεται η μεθόριος της Σαουδικής Αραβίας από λαθρομετανάστες, εμπόρους ναρκωτικών, λαθρέμπορους όπλων”, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το SPA.
Κατά μήκος του νέου φράχτη στα σύνορα θα τοποθετηθούν 8 κέντρα διοίκησης και ελέγχου, 32 κέντρα ταχείας ανταπόκρισης, τρεις μονάδες ταχείας επέμβασης, 78 πύργοι ελέγχου, δίκτυα οπτικών ινών μήκους συνολικά 1.450.000 μέτρων και 50 ραντάρ.
Στα μέσα Ιουλίου η Σαουδική Αραβία έστειλε επιπλέον 30.000 στρατιώτες της στα σύνορα για να φυλάνε τη μεθόριο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και από τις Σιιτικές πολιτοφυλακές.
Ωστόσο, οι Σαουδάραβες δεν θεωρούν να απειλούνται τόσο από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο θεωρούν στρατό ατάκτων και κατσαπλιάδων, όσο από τους Σιίτες του Ιράκ.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ιράκ έχει κατηγορήσει στη Σαουδική Αραβία στο παρελθόν ότι κάνει πλάτες στο Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις των Σουνιτών.






















































