Αρχική
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Τυρένιοι πιγκουίνοι
Καταπληκτικό ορεκτικό με ελιές, τυρί κρέμα και καρότα! Υπέροχο σνακ για το χειμώνα και ιδανικό για παιδικό πάρτι.
Υλικά για 18 πιγκουίνους
18 μεγάλες ελιές, χωρίς κουκούτσι
18 μικρές μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1 πακέτο τυρί κρέμα (250 γρ.)
1 καρότο
Εκτέλεση
Κόβουμε μια σχισμή από την κορυφή προς τα κάτω, κατά μήκος, σε όλες τις μεγάλες ελιάς.
Βάζουμε, προσεκτικά, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα σε κάθε ελιά.
Κόβουμε το καρότο σε δεκαοκτώ λεπτές φέτες. Από κάθε φέτα αφαιρούμε ένα μικρό τριγωνάκι για να σχηματίσουμε τα πόδια.
Το κομμάτι που περίσσεψε το τοποθετούμε στο κέντρο της μικρής ελιάς για να φτιάξουμε το ράμφος. Ίσως χρειαστεί να ανοίξουμε μια μικρή σχισμή σε κάθε μικρή ελιά πριν βάλουμε το ράμφος.
Και τέλος συναρμολογούμε όπως το βλέπουμε στη φωτογραφία!!!
Δείτε και το βίντεο με όλη τη διαδικασία